Πάτρα: Στα βιβλιοπωλεία οι «Χειραποσκευές» του δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου

06.01.2022 / 15:14
ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΒΙΒΛΙΟ

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει ο χρόνος κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «24 γράμματα» το τέταρτο βιβλίο του δημοσιογράφου Κώστα Μπουλμπασάκου «Χειραποσκευές».

Σκέψεις και αναπάντητα «γιατί», νοσταλγία και εικόνες, εμμονές και σπαράγματα αναμνήσεων, το απίθανο και το πραγματικό είναι οι χειραποσκευές μου που εντοπίστηκαν παρατημένες στην αποβάθρα του σταθμού των αναπάντεχων προκλήσεων, επειδή ο χρόνος ως σταθερά μεταβλητή διαστάλθηκε ανασύροντας τες από το μακρινό «πριν» στο εξ΄ αποστάσεως «τώρα».

Δεκαεπτά ιστορίες από τον μάγκα τον Αρίστο, το μυστικό γράμμα, το ποδήλατο, τη Διαλεχτή, τη συνάντηση με ένα μούτρο, την πρόσφυγα και την παρωδία, μέχρι την επιστροφή του Θανασάκη από τον Άρη… όπου ο χρόνος και οι ιδιότητές του οριοθετούν τις υπερβάσεις του νου. Και τι εκπληκτικό! Όλοι σχεδόν οι ήρωες αυτών των ιστοριών, κατά κάποιον τρόπο, κρατούν τα ελάχιστα υπάρχοντά τους σε μια χειραποσκευή.

Μικρό Βιογραφικό

Ο Κώστας Μπουλμπασάκος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα. Από το 1972 ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ και μέλος του Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της. Σπούδασε Φαρμακευτική στην Ιταλία. Από το 1988 εργάζεται ως δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί στις αθηναϊκές εφημερίδες «Ριζοσπάστης, «Πρώτη», και στις πατρινές εφημερίδες “Αλλαγή”, “Σύμβουλος Επιχειρήσεων”, “Ημέρα” και “Γεγονότα”. Επίσης στους τηλεοπτικούς σταθμούς “Tele Time”, “Achaia Channel”, “Patra TV” και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «902 Αριστερά στα FM” και «Ράδιο Φάρος».

Δίδαξε μαθήματα δημοσιογραφίας, από το 1994 μέχρι και το 2000, στο Κ.Ε.Κ. ΙΟ – ΝΙΑΝ, στο δημόσιο Ι.Ε.Κ. της Πάτρας, στο Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και στο Κ.Ε.Κ. Μέντωρ Εκπαιδευτική. Έγραψε και επιμελήθηκε την έκδοση “Επιχειρηματίας” (Πελοπόννησος 2000). Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: “Γεννημένος την μηδέν του μηνός” (Περί Τεχνών 2006), “Άληστος – Όταν γυρίσεις να χαμογελάς” (Διαπολιτισμός, 2012) και “19 δευτερόλεπτα πριν… δυο λέξεις” (Πικραμένος 2017)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα