Παρασκευή, 19.08.2022, 5:39 πμ

Πάτρα: Στα συρτάρια η περιβαλλοντική μελέτη για την τουριστική Μαρίνα

27.06.2022 / 21:24
ka 63

Ουδέν νεότερο από το μέτωπο….

Αυτός θα ήταν ο ιδανικός τίτλος για το ζήτημα του χαρακτηρισμού της Μαρίνας της Πάτρας σε τουριστική, κάτι που είναι απαραίτητο για την αναβάθμιση της στις υπηρεσίες που προσφέρει , έτσι ώστε σε μία μακροπρόθεσμη προοπτική να δώσει μια άλλη δυναμική στον θαλάσσιο τουρισμό για την Πάτρα.

Όμως η περιβαλλοντική μελέτη  που έτρεξε ο δήμος  προχωρώντας τις διαδικασίες αυτές που απαιτούνται για να μπει το έργο σε μία σειρά, βρίσκονται ακόμα κατά τις πληροφορίες της δημοτικής αρχής στα συρτάρια των αρμόδιων υπουργείων (Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας), περιμένοντας την έγκριση τους, χωρίς καν να έχουν εξεταστεί.

Θυμίζουμε ότι Μαρίνα έμεινε έξω από το σχέδιο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει ένας ξεχωριστός διαγωνισμός για αυτήν για την αναβάθμιση της.

Όμως αν η Μαρίνα δεν χαρακτηριστεί τουριστική τότε θα πρέπει μάλλον να ξεχάσουμε το έργο για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών που θα εξυπηρετούν καλύτερα τα μόνιμα σκάφη και να έλκουν τα διερχόμενα. Προφανώς οι προθέσεις της κυβέρνησης για τη Μαρίνα δεν έχουν να κάνουν με τον δήμο…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα