Παρασκευή, 15.01.2021, 8:30 πμ

Πάτρα: Στα κεραμίδια οι έμποροι – Ζητούν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους πριν τις εκπτώσεις

04.01.2021 / 20:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Σε απόγνωση βρίσκονται οι έμποροι και τα καταστήματα της Πάτρας, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει αμέως μετά την Πρωτοχρονιά σε νέο lockdown.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αλλά και κύκλους που γνωρίζουν αρκετά καλά τα πράγματα στην τοπική οικονομία της πόλης, αν η απόφαση αυτή πάρει παράταση και το κλείσιμο των μαγαζιών κρατήσει πάνω από μία εβδομάδα, φτάνοντας έως και την περίοδο των εκπτώσεων, αυτό θα είναι η χαριστική βολή για δεκάδες εμπορικά καταστήματα.

Ήδη με το click away και το μη κανονικό άνοιγμα της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το ποσοστό των καταστημάτων που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι με το… ένα χέρι στο λουκέτο φτάνει το 30%.

Χωρίς τις εκπτώσεις, με τα καταστήματα να είναι κλειστά σε μία περίοδο που δεν υπάρχει τίποτα άλλο μπροστά τους, η κατάσταση θα είναι ακόμα πιο τραγική.

“Τα καταστήματα που θα κατεβάσουν ρολά και δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν ξανά όταν αρθεί το lockdown θα είναι τουλάχιστον τα διπλάσια από τα αυτά που έφτασαν στο λουκέτο στο πρώτο κύμα της πανδημίας” έλεγε παράγοντας της αγοράς.

Αυτό που ζητά ο Εμπορικός κόσμος της Πάτρας είναι να μπορέσει να ανοίξει η αγορά μετά τις 11 Ιανουαρίου με το σύστημα του click in, με αυστηρά μέτρα, ραντεβού και όρους.

Διαφορετικά οι έμποροι προσανατολίζονται σε πιο δυναμικές αντιδράσεις αυτή τη φορά, οι οποίες δεν αποκλείται σε συννενόηση με τα πανελλήνια συνδικαλιστικά όργανα και τους υπόλοιπους συλλόγους, να έχουν πανελλήνιο χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ