“Πάτρα, Σπουδαία και πάλι”: Ο Βασίλης Αϊβαλής στα Ζαρουχλέικα και στη Νεάπολη

25.04.2023 / 13:09
pa 44

Την περιοχή των Ζαρουχλεΐκων επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής της νέας αυτοδιοικητικής παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι», Βασίλης Αϊβαλής, ο οποίος στο πλαίσιο των συναντήσεών του είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά και με τα μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης Πατρών.

Κατά την διαλογική συζήτηση που αναπτύχθηκε παρουσιάστηκαν στα μέλη του Συλλόγου οι αρχές και αξίες της παράταξης ενώ αναπτύχθηκαν και μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν την, κατά περίπτωση, καταστρατήγηση της λειτουργίας του θεσμού των Τοπικών Κοινοτήτων και το κατά πόσο ικανοποιούνται οι αποφάσεις τους από τα αρμόδια όργανα του Δήμου.

Επίσης συζητήθηκαν μια σειρά από τοπικού ενδιαφέροντος αλλά ιδιαίτερης σημασίας προβλήματα της περιοχής της Νεάπολης τα οποία καταγράφηκαν και ιεραρχήθηκαν από το συμβούλιο και εν συνεχεία παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιώργο Ασημακόπουλο στον επικεφαλής της παράταξης κ. Βασίλη Αϊβαλή.

Τα θέματα αυτά, τα οποία άπτονται της καθημερινότητας των κατοίκων και της ποιότητας ζωής τους,  θα εξεταστούν από τις επιτροπές της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» προκειμένου να υπάρξουν οι αντίστοιχες δεσμεύσεις και προτάσεις για την ταχεία επίλυσή τους  από τη νέα δημοτική αρχή αλλά και να δοθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Τα σημαντικότερα εξ’ αυτών είναι:

• Η εξασφάλιση ασφαλούς προσβασιμότητας στο 18ο Δημοτικό Σχολείο

• Η διέλευση των αστικών λεωφορείων και μέσα από τον οικισμό της Νεάπολης.

• Η διάνοιξη της οδού Θουκυδίδη.

• Η δημιουργία πεζοδρομίου επί της Ευβοίας από Ετεοκλέους έως παραγλαύκεια οδό.

• Η αξιοποίηση των  περιοχών δίπλα από την Πειραϊκή – Πατραϊκή

• Η λειτουργία του Πολύκεντρου σύμφωνα με τους όρους χρηματοδότησης και λειτουργίας του.

• Η ολοκλήρωση αθλητικών εγκαταστάσεων στο ΟΤ 2157.

• Η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή.

•Η τοποθέτηση πεζοφάναρου στο 10ο Γυμνάσιο Πατρών στα πλαίσια της αύξησης της οδικής διέλευσης μαθητών προς το σχολείο τους.

«Στόχος μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της Πάτρας από το ένα της άκρο μέχρι το άλλο και η άρση του  απογοητευτικού και ακατανόητου δεδομένου που θέλει τις περιοχές της πόλης να κινούνται σε δύο και τρεις ταχύτητες ανάπτυξης» τόνισε ο κ. Αϊβαλής. «Ακούμε τις τοπικές κοινωνίες, προωθούμε άμεσες λύσεις για τα προβλήματά τους, σχεδιάζουμε στοχευμένα την αναβάθμισή τους».

Παρόντες στη συνάντηση στον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης Πατρών ήταν οι Γιώργος Ασημακόπουλος, Γωγώ Βαρβαρέσου, Σπύρος Καυγάς, Ανδρέας Μασσαράς, Γιάννης Σταβλιώτης, Μιχάλης Κωνσταντακόπουλος, Βασίλης Μπρούτζος, Νίκος Χατζημαρινάκης, Αντώνης Λαμπρόπουλος, Γιώργος Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Λάμπρου, Κώστας Ζαφειρόπουλος και Χρήστος Γιαννίκας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα