Πάτρα: «Σκούπα» στα τραπεζοκαθίσµατα – Έρχονται έλεγχοι και στην Ηφαίστου

18.06.2024 / 9:38
estiasi-e1717766381619

Τηρώντας αυστηρά τα όρια και τις προβλεπόµενες αποστάσεις βάσει των αδειών τους, οι επιχειρηµατίες εστίασης αποµάκρυναν από χθες τα επιπρόσθετα τραπεζοκαθίσµατα που είχαν παραχωρηθεί ατελώς από τον ∆ήµο λόγω του κορωνοϊού. Χθες το πρωί κλιµάκια του ∆ήµου προχώρησαν σε ελέγχους σε πλατείες και στους πεζόδροµους της Ρήγα Φεραίου και της Τριών Ναυάρχων, διαπιστώνοντας, σύµφωνα µε τον αρµόδιο αντιδήµαρχο, πως η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρηµατιών συµµορφώθηκε και είχε αποµακρύνει τα τραπεζοκαθίσµατα.

Αντίστοιχα, έλεγχοι θα γίνουν στην Ηφαίστου, καθώς και σε όλους όσοι φαίνεται πως δεν έχουν ακόµη «εκκενώσει» τους επιπλέον χώρους, στους οποίους θα γίνουν αρχικά συστάσεις και σε περίπτωση µη συµµόρφωσης θα επιβληθούν τα προβλεπόµενα πρόστιµα. Θυµίζουµε, ότι η εστίαση ζήτησε από τον ∆ήµαρχο Πατρέων σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν να ολοκληρωθεί η νέα κανονιστική και µετά να αποµακρυνθούν τα τραπεζοκαθίσµατα, κάτι ωστόσο, που δεν έγινε αποδεκτό.

ΑΛ. ΣΚΑΡΜΕΑΣ: Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ 15.000 ΑΤΟΜΑ

Ο νοµικός σύµβουλος του ΣΚΕΑΝΑ, πρώην αντιδήµαρχος, Αλέξης Σκαρµέας µεταφέροντας τα αιτήµατα της εστίασης, αφού επισηµαίνει ότι «αποτελεί τη βαριά βιοµηχανία της πόλης καθώς στα καταστήµατα εστίασης απασχολούνται 15.000 άτοµα», τονίζει ότι κανείς δεν είναι υπέρ της ασυδοσίας και ότι οι αποφάσεις πρέπει να τηρούνται και να εφαρµόζονται στο ακέραιο, ωστόσο, η υφιστάµενη κανονιστική είναι αναχρονιστική. «Η ίδια η κανονιστική του 2017 αναφέρει πως πρέπει να τροποποιηθεί γιατί έχει ξεπεραστεί. Προς αυτή την κατεύθυνση ορθά ο ∆ήµαρχος κάλεσε τον περασµένο Φεβρουάριο όλους τους φορείς, όπως την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τα σωµατεία ατόµων µε αναπηρία και τον ΣΚΕΑΝΑ για να συµφωνηθεί το πλαίσιο εκσυγχρονισµού της κανονιστικής του 2017, η οποία βασίζεται σ’ αυτήν του 2010 που είχα ψηφίσει κι εγώ ως αντιδήµαρχος. Όλοι συµφώνησαν τότε, αλλά σήµερα ξαφνικά ο ∆ήµαρχος βάζει µία νέα παράµετρο στο θέµα, ότι σταµατά η σύνταξη της νέας κανονιστικής για να δούµε συνολικά την εικόνα της πόλης. Μίας πόλης όµως, στην οποία γίνονται έργα, τα οποία αν δεν ολοκληρωθούν δεν µπορούµε να αποφασίσουµε για τη λειτουργία και την εικόνα της. Και τα έργα θα πάρουν χρόνο και µέχρι τότε η εστίαση και όλοι οι εργαζόµενοι θα ζουν µε τον εφιάλτη της ανεργίας. Αυτό που θέλει η εστίαση είναι ο εκσυγχρονισµός της κανονιστικής βάσης των ιδιαιτεροτήτων κάθε περιοχής και όταν µε το καλό ολοκληρωθούν τα έργα να γίνει αναµόρφωσή της µε τις απαιτούµενες διορθώσεις κι αλλαγές. Με σεβασµό στους πολίτες και τις ανάγκες του, η εστίαση δεν ζητά τίποτε περισσότερο από το να µπορέσει να επιβιώσει. Είναι άδικο να αποµακρύνονται τραπεζοκαθίσµατα από τα σηµεία που διαπιστωµένα δεν ενοχλούν, γιατί τηρούνται ούτως ή αλλιώς οι προβλεπόµενες αποστάσεις. Είναι άδικο και περίεργο να µην συναινεί ο δήµος σε αυτό το δίκαιο αίτηµα, αδιαφορώντας για τις χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η εστίαση δεν είναι ελίτ, είναι άνθρωποι που παλεύουν να βγάλουν ένα µεροκάµατο εν µέσω δύσκολων συνθηκών, λόγω της ακρίβειας στις προµήθειες, τα υπέρογκα νοίκια, του ρεύµατος. Γι’ αυτό ο ΣΚΕΑΝΑ ζητά από τον ∆ήµαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία και να ολοκληρωθεί άµεσα η νέα κανονιστική. Η πρόσφατη κόντρα µεταξύ του ∆ηµάρχου και της εστίασης ήταν µία κακή στιγµή, την οποία δεν πρέπει να αφήσουµε να χαλάσει τη συνεργασία τόσων ετών. Απαιτείται σεβασµός και από τις δύο πλευρές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα