Παρασκευή, 19.08.2022, 5:06 πμ

Πάτρα:  Σήμερα νέα απεργία για την e-food, τι ζητούν οι εργαζόμενοι

24.06.2022 / 8:58
efood_dianomi

Το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας,  έχει καλέσει σήμερα τα μέλη του σε νέα 24ωρη απεργία σήμερα Παρασκευή 24/6/2022, συγκέντρωση και μοτοπορεία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 3 το μεσημέρι.

Η νέα κινητοποίηση πραγματοποιείται κατά της διοίκησης της e-food που όπως καταγγέλλει το σωματείο, συνεχίζει να εκβιάζει τους διανομείς να επιλέξουν το «συνεργατικό» μοντέλο εργασίας, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα εργασίας αποκλειστικά στις δικές της ανάγκες. Ηδη το πρόβλημα είναι μεγάλο, πολλοί διανομείς αναγκάζονται να παραιτηθούν από την άλλη εργασία τους ή γίνονται freelancers.

Το συνδικάτο απαιτεί από την εταιρεία:

> Να ανακαλέσει στην απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους.

> Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.

> Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.

> Να συμφωνηθεί βάσει νόμου δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουν ανεξαρτητοποιημένη από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα