Πάτρα: Σε τέσσερα υπό – έργα οι 14 δράσεις για τo Smart Cities  

08.09.2023 / 14:50
ka 29

Σε τέσσερα υποέργα θα χωριστούν οι 14 δράσεις που περιλαμβάνονται για το έργο του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Έξυπνη πόλη. Αυτό τονίζει ο Πέτρος Γανός, ο άνθρωπος που εργάστηκε για την έγκαιρη κατάθεση των φακέλων που απαιτούνταν για να πάρει η Πάτρα το «πράσινο»  φως της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που φτάνει περίπου τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Γανό που έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών από την θέση του στον δήμο,  με το τομέα της Έξυπνης Πόλης, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να γίνουν τέσσερις διαγωνισμοί με βάση τον διαχωρισμό των 14 δράσεων που περιλαμβάνονται στο έργο, με τον κάθε υποψήφιο ανάδοχο να έχει την δυνατότητα να υποβάλει το ενδιαφέρον τμηματικά για να αναλάβει μία ή και περισσότερες από τις δράσεις αυτές.

Όπως αναφέρει ο κ. Γανός οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν , με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει ο ίδιος, σε συνεργασία με εξωτερικούς ειδικευμένους συμβούλους, διαφόρους τομείς, σε διαφορετικά πεδία.

Οι διαδικασίες έτσι για την δημοπράτηση των διαγωνισμών θα πρέπει να προχωρήσουν, παίρνοντας την έγκριση από την Οικονομική επιτροπή, έτσι ώστε να μπούμε στην τελική ευθεία και να μην χαθεί καμία από τις 14  δράσεις.  Ο χρόνος προθεσμίας για την ολοκλήρωση όλου αυτού του πακέτου των παρεμβάσεων για την Έξυπνη Πόλη λήγει στις 31 /12/2025.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα