Πάτρα: Σε ρόλο γεωπόνου τα παιδιά του ΚΔΑΠ

25.06.2024 / 14:18
IMG-23535f787570

Στη λήξη του φετινού εργαστηρίου του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων με θέμα, «Αστικοί Λαχανόκηποι»,  τιμητικοί καλεσμένοι ήταν το ΚΑΔΠ ΜΕΑ – ΚΟΜΑΙΘΩ, όπου τα παιδιά σε ρόλο… γεωπόνου συγκόμισαν τη σπορά μαρουλιών και στο τέλος γευμάτισαν με νόστιμες και υγιεινές σαλάτες, παρασκευής των μελών του Πάρκου.

Αρχικά, ο γεωπόνος του Π.Ε.Δ. Χρήστος Τσόκος παρουσίασε στους συμμετέχοντες το θεωρητικό κομμάτι της δημιουργίας ενός λαχανόκηπου (αναγνώριση ανοιξιάτικων – φθινοπωρινών κηπευτικών, τρόποι καλλιέργειας κ.ά.) και μετά έγινε ξενάγηση στον λαχανόκηπο του πάρκου. Λίγο πριν την αναχώρηση των παιδιών, τούς προσφέρθηκαν φρέσκα μαρούλια για το οικογενειακό τραπέζι!

Ο δημοτικός σύμβουλος και βοηθός Δημάρχου, Γιώργος Μαγιάκης, με το τέλος του ετήσιου περιβαλλοντικού προγράμματος δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με οδηγό την στάση μας υπέρ της πόλης μας και του λαού της, μικρών και μεγάλων δουλέψαμε εθελοντικά και υπό δύσκολους όρους και συνθήκες και φέραμε εις πέρας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολούθησαν παραπάνω από 500 παιδιά και 100 ενήλικες και είχε στόχο την προαγωγή της οικολογικής ευαισθητοποίησης, του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω της διατροφής, της κατανόησης των νόμων της φύσης και της αξιοποίησής της».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα