Πάτρα: Σε κατάληψη διαρκείας το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας

16.01.2022 / 21:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
καταληψη επαλα

Σε κατάληψη διαρκείας το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ της Πάτρας μετά από την σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών. Το σχολείο θα μείνει υπό κατάληψη μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, ενώ στις 17 του ίδιου μήνα οι μαθητές θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αναθεωρήσουν την στάση τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι μαθητές αναφέρουν τα εξής:

Ανησυχία και ανασφάλεια επικρατεί  σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς, η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα, και δεδομένου των συνθηκών, δεν εισήγαγε κανένα ουσιαστικό μέτρο που να διασφαλίζει την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και τις οικογένειές τους, προσπαθώντας να μας πείσει ότι η μόνη λύση που υπάρχει είναι η ατομική ευθύνη, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης, που στριμώχνει τα παιδιά αυξάνοντας τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα, πολιτική που δεν διαθέτει ένα ευρώ για την Παιδεία (όπως και για την Υγεία), θα οδηγήσει πολύ γρήγορα σε γενικό κλείσιμο των σχολείων».

Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά και η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να γίνεται, όχι με όρους τζόγου όπως έκανε η Κυβέρνηση με τον τουρισμό, αλλά με όρους που να διασφαλίζουν την υγιεινή, την ασφάλεια, την απόσταση.

Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, όχι για να υλοποιήσει την πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά για να διαμορφωθούν στοιχειώδεις όροι υγιεινής και ασφάλειας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Γενική Συνέλευση του 5ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πάτρας, αποφάσισε την κατάληψη έως και την Παρασκευή 14/2/2022 του σχολείου και την διεξαγωγή νέας Γ.Σ. την Δευτέρα 17/2/2022, για επανεκτίμηση της κατάστασης, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ. Η απόφαση ελήφθη με άκρως δημοκρατικές διαδικασίες, αποστομώνοντας τα κάθε λογής παπαγαλάκια, περί καλπονοθειών και παιχνιδιών.

Η απόφαση αυτή, ανακοινώθηκε στην Διεύθυνση του σχολείου ενώ προηγουμένως, είχαν αποσταλεί στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του σχολείου, από το 15λές, τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας.

Η αντίδραση της διεύθυνσης του σχολείου, ήταν σαν να είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, υπεράσπισης των κυβερνητικών εντολών. Και ναι μεν αντιλαμβανόμαστε την υπηρεσιακή στάση που έπρεπε να τηρήσουν, δεν αντιλαμβανόμαστε όμως την υπερθεμάτιση, με ενέργειες που αποσκοπούσαν στον επηρεασμό ή εκφοβισμό των μαθητών. Ενέργειες αυταρχικές που είναι αποτέλεσμα του πανικού που αισθάνονται, οι συνένοχοι της κυβερνητικής αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας καθηγητές, λυκειάρχες, απέναντι στην οργή που προκαλεί η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν πέσει στην αντίληψή μας, από όλα τα αιτήματα που καταγράφονται στο έγγραφο που τους αποστείλαμε, μόνο την κατάργηση της ΕΒΕ και του ορίου 50%+1, αναφέρθηκαν στον σύλλογο των καθηγητών. Αποκρύφτηκαν δε όλα όσα αναφερόντουσαν στις συνθήκες ασφάλειας για την πανδημία.

Στην κατεύθυνση αυτή (της τρομοκράτησης), δίκην στρατονόμου, στήθηκε στην είσοδο του σχολείου και κατέγραφε τα ονόματα των συμμετεχόντων στην κατάληψη και αυτό κατά το δοκούν. Άτομα που δεν ήσαν στην πόρτα καταγράφηκαν και άτομα που βρίσκονταν μέσα, δεν αναφέρονται. Παρότρυνε δε τους παρευρισκόμενους καθηγητές, να καταδώσουν τα ονόματα, όσων δεν γνώριζε προσωπικά. Ενθύμια, άλλων εποχών.

Ο αυταρχισμός, δείχνει ότι τους τρομάζουν οι μαθητικοί αγώνες. Η αποφασιστικότητα όμως των μαθητών, σπάει στην πράξη την ασκούμενη τρομοκρατία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Ανάκληση συγχωνεύσεων. Αραίωση τμημάτων, πρόσληψη εκπαιδευτικών.
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, σύνδεσή της με τα σχολεία.
  • Δωρεάν rapid και συνταγογράφηση των μοριακών Tests.
  • Δωρεάν χορήγηση κατάλληλων μασκών KN95 ή  FFP2.
  • Άμεση πρόσληψη επαρκούς αριθμού καθαριστριών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, για ουσιαστική απολύμανση των σχολικών χώρων.
  • Αυστηρή εφαρμογή και τήρηση των κανόνων του ΕΟΔΥ στους χώρους των σχολείων (αίθουσες, εργαστήρια, τουαλέτες, εξωτερικούς χώρους).
  • Κατάργηση της ρύθμισης 50% +1, νοσούντων μαθητών για τη διακοπή της λειτουργίας ενός τμήματος. Διακοπή λειτουργίας, από το πρώτο κρούσμα.
  • Μείωση της διδακτέας ύλης. Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, για τα εσπερινά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα