Παρασκευή, 19.08.2022, 7:54 πμ

Πάτρα: Σε φάση αναμονής κομμωτήρια και κουρεία για την άρση του lockdown – Αγωνία για το λιανικό εμπόριο

10.12.2020 / 21:56
κο 21

Αγωνία η αγορά της Πάτρας και ειδικότερα οι κλάδοι που αναμένεται να ανοίξουν πιο γρήγορα από τους άλλους, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα διαρρέουν από τους κύκλους της κυβέρνησης.  

Οι δύο κλάδοι που αναμένεται να ανοίξουν πρώτοι είναι τα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία. Ο πρώτος μάλιστα ενδέχεται να ανοίξει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αυτή τη φορά όμως σε αντίθεση με την πρώτη καραντίνα τα κομμωτήρια και τα κουρεία στην Πάτρα τουλάχιστον δεν θα έχουν ουρές.

Όσα ραντεβού έχουν κλειστεί αφορούν κούρεμα ή απλό χτένισμα και όχι περιποιήσεις ή βαφές αφού η αγορά θα είναι κλειστή, όπως και τα καταστήματα εστίασης, αλλά δεν θα χρειάζεται παραπάνω φροντίδα πέρα από τα απαραίτητα.

Νυχτερινοί έξοδοι και κοσμικές εκδηλώσεις φέτος δεν θα υπάρχουν. Η δουλειά σύμφωνα με τους επαγγελαμτίες κομμωτές θα είναι αρκετά πεσμένη ανεξάρτητα την όποια κίνηση.

Τη δική τους αγωνία ζουν για το πότε θα ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι μαζί τους θα ανοίξουν και τα καταστήματα με παιχνίδια και είδη δώρων, με τη μέθοδο όμως του click away. Όσο για το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο (είδη ένδυσης, υποδημάτων κτλ), είναι στην αναμονή και περιμένει μην γίνει το… θαύμα και ανοίξουν νωρίτερα έστω και με περιοριστικά μέτρα του τύπου click away.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα