Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό το πρώην Παράρτημα – Παραμένει κόσμος

17.11.2020 / 15:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
EnB2CVJXIAIwdoO

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο κέντρο της Πάτρας, έξω από το πρώην Παράρτημα της οδού Κορίνθου. Γύρω από το χώρο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν να γίνει η πορεία που έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα.

Την παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Βιολογικού.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

«Σήμερα γύρω στις 12μησι και ενώ φοιτητές και εργαζόμενοι βρίσκονταν στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος δίνοντας ηχηρό μήνυμα ανυπακοής στη δολοφονική πολιτική της Κυβέρνησης και των αστικών επιτελείων με όλα τα μέτρα προστασίας, δυνάμεις των ΜΑΤ προσέγγισαν το χώρο. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που βρίσκονταν στο χώρο βγήκαν στο δρόμο με όλα τα υγειονομικά μέτρα. Οι δυνάμεις καταστολής επέλεξαν να διασπάσουν το μπλοκ, εγκλωβίζοντας δεκάδες αγωνιστές στο χώρο του Παραρτήματος. Τα ΜΑΤ ακολουθούσαν τους φοιτητικούς συλλόγους μέχρι την Αγία Σοφία, όπου διμοιρίες και ομάδες ΔΙΑΣ μας περικύκλωσαν, μας ακινητοποίησαν και μας στοίβαξαν στο πεζοδρόμιο, χωρίς καμία απόσταση μεταξύ μας, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο. Μετά από πολλή ώρα μας άφησαν ελεύθερους. Οι συνάδελφοι μας, όμως, βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στο Παράρτημα.

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα