Πάτρα: Σε απόγνωση οι έμποροι – Πολλά μαγαζιά δεν θα αντέξουν τις μέρες τις καραντίνας

05.11.2020 / 21:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 20

Σε απόγνωση βρίσκεται η αγορά της Πάτρας και τα εμπορικά μαγαζιά μετά την οριστικοποίηση του καθολικού lockdown στο οποίο συμπεριλαμβάνει και το λιανικό εμπόριο.

Παρά τις ελπίδες που είχαν αρκετοί έμποροι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα προχωρούσε σε ένα κλείσιμο των καταστημάτων στο λιανικό εμπόριο, ειδικότερα στις περιοχές που βρίσκονται σε μία καλή υγειονομική πορεία στο τέλος διαψεύστηκαν.

Για πολλούς έμπορους η απόφαση αυτή τους φέρνει αντιμέτωπους με την καταστροφή. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα είχαν κάνει παραγγελίες για την περίοδο που έρχεται, πλήρωσαν για να πάρουν τα είδη και έτσι έδωσαν τα λιγοστά χρήματα που τους περίσσευαν.

Ειδικότερα, τα καταστήματα ένδυσης και υποδημάτων που προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων και να ετοιμαστούν για τις γιορτές που έρχονται

Αρκετοί έτσι από αυτούς δεν έχουν χρήματα όχι για να ανοίξουν τα καταστήματα τους όταν παύσει το lockdown, αλλά ακόμα και για να επιβιώσουν στο διάστημα της καραντίνας.

Στο μεταξύ, εκτός όλων των άλλων, έχουν να αντιμετωπίσουν και κάποιους ιδιοκτήτες που δεν συμφωνούν με μείωση του ενοικίου στο 60% και δεν την δέχονται.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αν στην πρώτη καραντίνα τα καταστήματα που έκλεισαν οριστικά ξεπέρασαν τα 100, στην δεύτερη τα πράγματα θα είναι ακόμα χειρότερα. Μοναδικό δέλεαρ για όσους ανοίξουν θα είναι η χριστουγεννιάτικη περίοδος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα