Πάτρα: “Ψεκάστε, σκουπίστε…”- “Βροχή” τα κοινή συναινέση διαζύγια

10.09.2021 / 21:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 28

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, αυτή την μορφή έχουν πάρει πλέον τα διαζύγια στην Πάτρα, με ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να καταφεύγουν εκεί, αφήνοντας στην άκρη τα όνειρα που είχαν για τον έγγαμο βίο.

Σύμφωνα με δικηγορικούς κύκλους η πλειοψηφία των επιταγών που καταφτάνει στους συμβολαιογράφους από τις υποθέσεις που αναλαμβάνουν οι νομικοί, έχει να κάνει με διαζύγια που βγαίνουν κοινή συναίνεση.

Από τις 100 επιταγές οι 80 αφορούν τέτοιου είδους διαζύγια. Πρόκειται για τα διαζύγια που έφερε η πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας που έκανε στην άκρη τις διαδικασίες που απατούσαν χρόνο και δίνει την δυνατότητα στα πρώην ζευγάρια να ακολουθήσουν εύκολα χωριστούς δρόμους, χωρίς να περιμένουν και να βρίσκονται για μήνες σε αναμονή.

Στα διαζύγια αυτά δεν υπάρχει διατροφή (με εξαίρεση αυτή για τα παιδιά) και είναι η λύση που επιλέγουν τα νεαρά ζευγάρια κυρίως που έχουν ελάχιστα χρόνια έγγαμου βίου.  Μάλιστα, οι χωρισμοί αυτού του τύπου έγιναν ακόμα περισσότεροι κατά την διάρκεια των διαστημάτων της καραντίνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα