Πάτρα: Προκαταρτική εξέταση από τον Εισαγγελέα ανηλίκων για την υπόθεση ξυλοδαρμού

23.04.2024 / 11:37
ka 8

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο διενεργείται ήδη μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Πρόκειται για την υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα «Γνώμη» σύμφωνα με την οποία ένας 7χρονος αφού έδωσε το κινητό τηλέφωνο σε έναν φίλο του για  να βιντεοσκοπήσει, άρχισε να χτυπά με γροθιές στο πρόσωπο τον μεγαλύτερο σε ηλικία φίλο του. Τα δύο παιδιά δεν διαμένουν στο σημείο που έγινε το επεισόδιο, αλλά εκεί μένουν οι γιαγιάδες τους.

Ο Εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη με τις εξής κατηγορίες: Απλή σωματική βλάβη, συνέργεια στην ως άνω πράξη, παραβίαση απορρήτου συνομιλίας, παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Διώξεις που αφορούν και τους γονείς του 7χρονου δράστη.

 Ο Εισαγγελέας ζητά από την Ασφάλεια Πατρών να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, να σχηματισθεί δικογραφία και να σταλεί στον Εισαγγελέα για τις παραιτέρω ενέργειες. Ωστόσο θα πρέπει να τονισθεί πως η μητέρα του 8χρονου η οποία έχει μιλήσει και στους δημοσιογράφους και μάλιστα σε τηλεοπτικές κάμερες, αρνείται να υποβάλλει μήνυση μια και όπως ισχυρίζεται, σκοπός της καταγγελίας της δεν ήταν να τιμωρηθεί ο 7χρονος αλλά να υπάρξει παρέμβαση στην κοινωνία για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία δυστυχώς συναντούμε κάθε μέρα.

Η μητέρα πιστεύει δηλαδή πως ακόμη και αν τιμωρηθεί ο πατέρας του ανήλικου, που ούτως ή άλλως έχει ζητήσει συγγνώμη και έχει απολογηθεί και δημόσια για τα λάθη του, οι αρμόδιες Αρχές θα περιοριστούν σε αυτό και ο φάκελος θα «κλείσει», όμως παιδιά σαν το δικό της θα συνεχίσουν να πέφτουν θύματα βίας και διασυρμού στο διαδίκτυο μέσω των social media, αφού κανείς στην χώρα μας δεν αντιμετωπίζει στην «βάση» του το φαινόμενο.

Γνώμη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα