Πάτρα: Προχωρούν οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των συντριβανιών

31.01.2021 / 10:12
νννννννννν-1-1000x600

Προχωρούν οι διαδικασίες για την μελέτη που αναβαθμίσει τα σιντριβάνια της Πάτρας, δίνοντας τους μια σύγχρονη αισθητική εικόνα. Ήδη τα στελέχη της διεύθυνσης της αρχιτεκτονικής υπηρεσίας, αλλά και της αντιδημαρχίας έργων ετοιμάζουν μια μελέτη με στόχο την αναπαλαίωση των συντριβανιών, ξεκινώντας από τα κεντρικά σημεία της Πάτρας.

Μάλιστα πριν από μερικές μέρες στελέχη του δήμου προχώρησαν σε αυτοψία στο σιντριβάνι της Τριών Ναυάρχων που θα είναι από τα πρώτα που θα αναβαθμιστούν, με βάση τη μελέτη που ετοιμάζεται.

Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν το σιντριβάνι της πλατείας Υψηλών Αλωνίων που κάποτε αποτελούσε και ένα σημείο αναφοράς για την Πάτρα, ενώ εργασίες αναβάθμισης θα γίνουν και στο συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας το οποίο είναι σχεδόν «νεκρό».

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα είναι ριζικές, με στόχο να εκσυγχρονίσουν τα τρία αυτά συντριβάνια, αλλάζοντας τους την εικόνα, βάζοντας τους χρώματα στα νερά τους και γενικότερα βελτιώνοντας τα αισθητικά.

Όταν ολοκληρωθεί η σύνταξη της μελέτης το έργο θα μπει προς δημοπράτηση, ενώ η χρηματοδότηση του θα γίνει και με πόρους του δήμου.

Πάντως, η μελέτη, όπως έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή η αντιδημαρχία, δεν θα αφορά τα σιντριβάνια της πλατείας Γεωργίου που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία νεότερης τέχνης και η διαχείριση τους ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα