Πάτρα: Προχωρά ο εμβολιασμός κατ΄’ οίκον από τον Κοινωνικό Οργανισμό και τον Ιατρικό Σύλλογο

27.09.2021 / 11:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio_2

Ηλικιωμένοι, ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με τη συνεργασία των γιατρών, μελών του Ιατρικού  Συλλόγου  Πάτρας και  του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (Τμήμα  Τρίτης  Ηλικίας), εμβολιάστηκαν στο σπίτι τους.

Οι εμβολιασμοί έγιναν σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Δήμου, όπως Αγυιά, Ρίο, Ψαθόπυργο, Ψάχου, περιοχή κέντρου, Σαραβάλι, και Βραχνέικα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η γιαγιά 103  ετών, που ζήτησε και εμβολιάστηκε στο σπίτι της δίνοντας σε όλους να καταλάβουν, ότι ο εμβολιασμός είναι η βασική προστασία από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται για μια ακόμη φορά, ότι η δομή Βοήθεια στο Σπίτι του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, έχει συμβάλει στην προστασία πολλών  συμπολιτών μας που ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού και παρά την υποστελέχωσή της και τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας, ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση στο σύνολο σχεδόν των αυξημένων αιτημάτων που δέχονται.

Είναι αναγκαίο να ενισχυθεί άμεσα με μόνιμο προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων (οικογενειακοί φροντιστές, βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.), με αυξημένη χρηματοδότηση από το κράτος  και τον ανάλογο εξοπλισμό. Σε διαφορετική περίπτωση, με τη συνεχή αποδυνάμωση της δομής πολλοί συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας στο σπίτι, θα μένουν αβοήθητοι, με ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, που δεν προχωρά στην στήριξη της δομής.

Η κυβέρνηση τέλος, πρέπει να αναβαθμίσει τώρα την Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, πράγμα που όφειλε να κάνει και δεν το έκανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με μόνιμο προσωπικό ( γιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.α.), που θα επισκέπτονται σε μόνιμη βάση και όχι περιστασιακά, όλους τους ανήμπορους στο σπίτι τους, για να αντιμετωπίσουν τις υγειονομικές τους ανάγκες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα