Πάτρα – PR… γένους θηλυκού: Τέσσερις κούκλες που εργάζονται στην υποδοχή καφέ/εστιατόριων/μπαρ μιλούν στον «Κ»

28.11.2021 / 21:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
picture_1638119168135

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

[email protected]

Οι αιθέριες υπάρξεις που περιμένουν στην είσοδο των καταστημάτων για να μας εξυπηρετήσουν διαθέτουν ομορφιά, αυτοπεποίθηση και δυναμισμό

Ο Bill Gates είχε πει: Αν μου είχε μείνει ένα τελευταίο δολάριο θα το ξόδευα στις δημόσιες σχέσεις. Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτονται πολλοί πατρινοί επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στην εικόνα της επιχείρησής τους για να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Χαμόγελο, αυτοπεποίθηση, δυναμισμός και  θετική αύρα χαρακτηρίζουν τις αιθέριες υπάρξεις που περιμένουν στην είσοδο των καταστημάτων για να μας εξυπηρετήσουν. Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά το PR  είναι γυναικεία υπόθεση;

Βρήκαμε τέσσερις γυναίκες του χώρου και μας μίλησαν για την καθημερινότητά τους. Όμορφες και εξυπηρετικές κοπέλες, οι περισσότερες με σπουδές στο Πανεπιστήμιο. Πάμε να τις γνωρίσουμε καλύτερα. 

ΜΑΙΡΗ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ 22 ΕΤΩΝ –

BODEGAS WINE BAR RESTAURANT

«Με μεγάλη προσπάθεια κατάφερα να μπω στο Πανεπιστήμιο και σιγά-σιγά έρχομαι όλο και πιο κοντά στο στόχο μου που είναι να γίνω νηπιαγωγός. Παράλληλα εργάζομαι ως μοντέλο και κάνω φωτογραφίσεις με ρούχα. Θέλω να τελειώσω τη σχολή μου, να βρω μια δουλειά πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου, να ασχοληθώ με το χώρο του modeling και να κάνω πολλά ταξίδια.

Η «υποδοχή» είναι μια κουραστική δουλειά. Πολλές ώρες ορθοστασίας και πίεση. Συνυπολογίστε ότι πρέπει να αντέχεις ψυχολογικά, αφού εσύ δουλεύεις ενώ οι άλλοι διασκεδάζουν! Πρέπει να μπορείς να ελέγχεις καταστάσεις, να μην χάνεις την ψυχραιμία σου και να είσαι αληθινός. Πρέπει να είσαι πάντα πρόθυμος για δουλειά, να γνωρίζεις βασικές αρχές των δημοσίων σχέσεων. Αν και οι μισθοί έχουν μειωθεί, το επάγγελμα της υποδοχής αποφέρει από τα πιο υψηλά μεροκάματα και είναι μια πολύ καλή λύση για νέους που θέλουν να εργαστούν».

BANEΣΣΑ ΛΙΜΑΤΣΙ 22 ΕΤΩΝ –

BODEGAS WINE BAR RESTAURANT

«Έχω σπουδάσει μάρκετινγκ και από μικρή ήξερα ακριβώς τι ήθελα να κάνω. Το σχέδιο μόδας και οι σπουδές στο Μιλάνο είναι το όνειρό μου και φυσικά στους επόμενους στόχους μου. Ασχολούμαι χρόνια με την yoga και μου αρέσει πολύ η γυμναστική. Με το χώρο της εστίασης άρχισα να ασχολούμαι από 18 χρονών. Αυτή η δουλειά ταιριάζει απόλυτα με το χαρακτήρα μου. Είμαι κοινωνική και μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο. Έχω δουλέψει σε κάποια από τα πιο γνωστά club της Πάτρας (Navona, Sea through). Φέτος ξεκίνησα να δουλεύω στο Bodegas καθημερινά. Τη δουλειά μου την αγαπώ, έρχομαι σε επαφή με κόσμο και αυτό είναι κάτι που απολαμβάνω να κάνω. Στο Bodegas  δουλεύω ξεκάθαρα με τον χαρακτήρα μου, έρχομαι σε άμεση επαφή με τον πελάτη και μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο. Είσαι  υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία του μαγαζιού για όλα τα τραπέζια και τη διαχείριση των πελατών ώστε να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι στο μέγιστο βαθμό και να επιστρέψουν. Πρέπει να είσαι μόνιμα συγκεντρωμένος και να μπορείς να ψυχολογείς τον πελάτη και τα όριά του».

ΝΙΚΟΛΙΝΑ ΣΟΥΛΑ 21 ΕΤΩΝ-

OWL WINE BAR CUISINE

«Σπουδάζω νοσηλευτική και εργάζομαι στον χώρο της εστίασης από τα 17. Αρχικά ως σερβιτόρα και έπειτα ως barista. Αγαπώ αυτό που κάνω, γιατί έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο καθημερινά, περνάω ευχάριστα και μ ’αρέσει να εξυπηρετώ όσο τον δυνατόν καλύτερα τον πελάτη. Αυτό το διάστημα παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάζομαι ως υποδοχή σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά καφέ-εστιατόρια της Πάτρας. Η ενασχόλησή μου με αυτού του είδους την εργασία προέκυψε απρόβλεπτα. Αν και το επάγγελμα της υποδοχής φαίνεται εύκολο έχει αρκετές ευθύνες. Η κοπέλα της υποδοχής θα πρέπει να γνωρίζει και να φροντίζει για το στήσιμο και την εικόνα του μαγαζιού, ώστε να φαίνεται γεμάτο με ωραίες παρουσίες από νωρίς. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι η όρεξη και η καλή διάθεση για να περάσει καλά ο κόσμος που έρχεται να διασκεδάσει και να απολαύσει την στιγμή του. Σε γενικές γραμμές είναι μια δουλειά που σου προφέρει έναν ικανοποιητικό μισθό, παρέχοντας σου ευχάριστο κλίμα και διασκέδαση. Βέβαια, δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός της πολύωρης ορθοστασίας. Φυσικά όμως κάθε δουλειά έχει τα δικά της μειονεκτήματα».

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 21 ΕΤΩΝ

YAYAZ

«Σπουδάζω Διοίκηση Τουρισμού στο ΕΑΠ. Όνειρο μου είναι τελειώνοντας τις σπουδές μου να ασχοληθώ με το κομμάτι του τουρισμού. Τα τελευταία δυο χρόνια ξεκίνησα να εργάζομαι σαν υπάλληλος υποδοχής. Tο επέλεξα γιατί η εξωστρέφεια και η κοινωνικότητα που με διακατέχουν, είναι γνωρίσματα αυτού του επαγγέλματος. Είναι μια δουλειά που κρύβει τις δικές της δυσκολίες: Αναμονές, κρατήσεις, ορθοστασία. Σ’ ένα βαθμό η «υποδοχή» είναι η εικόνα του μαγαζιού. Προσωπικά, δεν έχω έρθει σε δύσκολη θέση με κάποιον πελάτη, έχω μόνο καλές στιγμές προς το παρόν. Η μόνη περίπτωση που έχω συναντήσει, εν μέσω πανδημίας, είναι πελάτες αντίθετοι με τα μέτρα, που δεν επιθυμούν να δείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και rapid tests. Διάλεξα την θέση αυτή καθώς αναζητούσα ένα ευέλικτο ωράριο,  σε συνδυασμό, μ’ έναν ικανοποιητικό μισθό και είναι μια δουλειά που τις περισσότερες φορές σου τα προσφέρει. Φέτος, εργάζομαι σ’ έναν καταπληκτικό χώρο στη Μαρίνα Πάτρας, το Yayaz. Το κλίμα είναι ιδανικό όπως και η σχέση μου με το προσωπικό και τους υπεύθυνους-εργοδότες. Πρόσφατα ο χώρος ανακαινίστηκε και ανυπομονώ να ξεκινήσω ξανά!».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα