Πάτρα: Που και πως επιτρέπεται το ψάρεμα λόγω κορονοϊού

25.03.2021 / 12:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
psarema-me-kalami-2

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και κατόπιν σχετικής διαταγής της αρμόδιας διεύθυνσης του ΥΝΑΝΠ/ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, ενημερώνει:


Επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οκτώ (08) μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης του ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό καθώς και τη χρήση μάσκας.

Επίσης, επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από τη ξηρά καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση μάσκας, βεβαίωση μετακίνησης). Επισημαίνεται ότι η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους, στο σημείο διενέργειας ερασιτεχνικής αλιείας ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέσο, θα πρέπει να είναι πεζή ή με ποδήλατο.

Υπενθυμίζονται ότι κατά τη διενέργεια ερασιτεχνική αλιείας θα πρέπει να εφαρμόζονται οι διατάξεις των κάτωθι : α) του Π.Δ 373/1985 (ΦΕΚ 131Α-22-07-1985) όπως ισχύει αναφορικά με τις προϋποθέσεις διεξαγωγής της αλιευτικής δραστηριότητας, την ποσότητα και το είδος των αλιευμάτων καθώς και την εποχή που διενεργείται η υπόψη αλιευτική δραστηριότητα. β) των άρθρων 240 και 241 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Πατρών. γ) του υπ’ αριθμ. 23 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (ΦΕΚ 231Β/ 01-03-2000) όπως ισχύει αναφορικά με τη χρήση του σκάφους (Α.Ε.Π, σωστικά μέσα, έκταση πλόων).

Για περισσότερες πληροφορίες – διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας στο τηλ. 2613-615400 ή να αποστέλλουν σχετικό mail στο [email protected] .

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα