Πάτρα: Πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί τις μέρες του Πάσχα – Δυσαρέσκεια και στην τοπική εκκλησία

23.04.2021 / 20:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 12

Δυσαρέσκεια έχουν φέρει και στους κύκλους της τοπικής εκκλησίας της Πάτρας οι ανακοινώσεις για την λειτουργία των ναών τις μέρες του Πάσχα.

Η δυσαρέσκεια προκύπτει κυρίως από τον περιορισμό της περιφοράς του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή μόνο στα προαύλια των ναών, όσο από την αλλαγή της ώρας της Ανάστασης από τις 12 στις 9 το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει την Μ. Παρασκευή στις 18.00 μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα θα γίνει εκτός του ναού.

Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινά στις 18:30, με ανοικτές τις εκκλησίες και ανώτατο όριο τα 100 άτομα ανά ιερό ναό. Σε ό,τι αφορά την Ακολουθία της Αναστάσεως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα την τέλεσή της στις 21:00 στο προαύλιο των Ιερών Ναών

Να αναφέρουμε ότι δυσαρέσκεια για το όλο θέμα υπάρχει και εντός της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, κυρίως για το ζήτημα της αλλαγής του ωραρίου της Αναστάσεως, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή δεν είναι σωστή θεολογικά.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξουν αντιδράσεις και η τοπική εκκλησία θα κινηθεί στην κατεύθυνση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα