Πάτρα: Πώς πήγε η κίνηση στα μαγαζιά στον πρώτο μήνα μετά την άρση του lockdown

10.06.2021 / 4:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
estiasi

Έκλεισε ένας μήνας από τότε που άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης, λειτουργώντας με τα τραπεζοκαθίσματα τους στις πλατείες, στους πεζόδρομους και γενικότερα στους εξωτερικούς χώρους.

Ο υπουργός  Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του αναφέρει συχνά, ότι η εστίαση πετάει και τα πράγματα πάνε αρκετά καλά για τους επαγγελματίες του κλάδου, με τα τραπεζάκια να είναι γεμάτα.

Οι επαγγελματίες βέβαια, τουλάχιστον στην περίπτωση της Πάτρας, τον διαψεύδουν.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρο Στεργίου, η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, μετά την πρώτη εβδομάδα, άρχισε να πέφτει σταδιακά και η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Πλέον, είναι σε ένα πιο χαμηλό επίπεδο από την προηγούμενη χρονιά, τότε που τα μαγαζιά είχαν ανοίξει μετά το lockdown του πρώτου κύματος.

«Υπάρχει μία κίνηση σε γνωστές πιάτσες της Πάτρας, όμως, τα πράγματα είναι πιο υποτονικά από αυτά που θα περιμέναμε» μας έλεγε ο κ. Στεργίου. «Λείπουν οι φοιτητές και αυτό παίζει ρόλο, ενώ και ο καιρός δεν έχει ζεστάνει τόσο για να πάει κόσμος στα παραλιακά μαγαζιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Τάσος Γιατράς της estiasigreece που υποστηρίζει ότι τα φετινά μέτρα είναι χειρότερα από τα περσινά στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την λιγότερη κίνηση.

«Πέρσι είχαμε μουσική και δούλευαν έστω και ένα μικρό τμήμα των εξωτερικών χώρων. Φέτος δεν έχουμε ούτε αυτά» τονίζει. Με λίγα λόγια το καλοκαίρι δεν μοιάζει να είναι και τόσο ευοίωνο για τον κλάδο. Θα πείτε, δεν πειράζει, αρκεί που ο Άδωνις πετάει…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα