Παρασκευή, 16.04.2021, 10:03 πμ

Πάτρα: “Πονοκέφαλος” στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τις δύο επιθέσεις – Το μέτωπο Κουφοντίνα έχει “δρόμο”

06.03.2021 / 13:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κα 33

Ανάστατη είναι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. μετά και την δεύτερη επίθεση που δέχτηκε από αναρχικούς και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε απόσταση αναπνοής από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης στην Ερμού στην Πάτρα.

Η πρώτη επίθεση ήταν όταν άγνωστοι έλουσαν με χρώματα τον φρουρό και η δεύτερη που ήταν ακόμα πιο σοβαρή όταν νεαροί πέταξαν μολότοφ ενάντια δικυκλιστών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές της αστυνομίας η δεύτερη επίθεση ήταν μία καθαρά εγκληματική ενέργεια γιατί θα μπορούσε να είχε τραυματίσει σοβαρά αστυνομικούς και να είχε κοστίσει ακόμα και ζωές.

Αυτό που ανησυχεί την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι οι επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα αυξηθούν, όσο η κατάσταση με τον Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζεται, με την ζωή του να κρέμεται από μια κλωστή, συνεχίζοντας την απεργία πείνας.

Ωστόσο, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει την εκπόνηση σχεδίου, ξέροντας πλέον ότι έχει να αντιμετωπίσει μία μορφή ανταρτοπόλεμου πόλης και ότι οι αναρχικοί δεν παίζουν, δείχνοντας αποφασισμένοι για όλα.

Το ζήτημα είναι το πώς θα αντιδράσει η αστυνομία αφού μέχρι ώρας οι επιθέσεις που δέχτηκε έδειξαν στοιχεία αιφνιδιασμού, σε μία περίοδο μάλιστα που λόγω κορωνοϊού, η ΕΛ.ΑΣ. έχει πολλά στις πλάτες της.

Όμως εντός της αστυνομίας υπάρχουν και οι πιέσεις από συνδικαλιστές που ζητούν την προστασία των συναδέλφων τους και την ασφάλεια τους, αφού πλέον είναι φανερό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα