Πάτρα: “Πονοκέφαλος” και για τα μαγαζιά ο πληθωρισμός και οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα

02.09.2023 / 10:32
ka 5

Ετοιμάζεται η εστίαση για την χειμερινή σεζόν,  με τα περισσότερα από τα μαγαζιά να έχουν ήδη ανοίξει.

Ο μεγαλύτερος όμως φόβος των επαγγελματιών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΚΕΝΑ Τάσος Γιατράς στον Max Fm και στην Δήμητρα Μπαλαφούτη δεν παύει να είναι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που υπάρχει στα τρόφιμα και στις πρώτες ύλες.

«Εδώ και μήνες οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, από τυρί και τα αλλαντικά μέχρι τα τρόφιμα και το κρέας είναι συνεχόμενες» τόνισε ο κ. Γιατράς, τονίζοντας ότι αυτό είναι και η κυριότερη αιτία στις αυξήσεις των τιμών που υπάρχουν στα μενού σε όλα τα καταστήματα και τις μορφές της εστίασης.

Η τάση αυτή όπως είπε από τη στιγμή που ο πληθωρισμός  στα τρόφιμα παραμένει θα είναι αυξητική για τους επαγγελματίες εφόσον θέλουν να κρατήσουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους όρθιες. Και αυτό είναι πρόβλημα από μόνο του αφού έχει τις συνέπειες του στην προσέλευση του κόσμου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα