Πάτρα: Πόλεμος στον “Άγιο Ανδρέα” για τη διασπορά – Οργή εργαζομένων για τις δηλώσεις Θεοδωρίδου

01.02.2021 / 19:57
γκο 10

Την σφοδρή αντίδραση του προέδρου των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» «Άγιος Ανδρέας» προκάλεσε η δήλωση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεδωρίδου ότι το ιατρικό προσωπικό «αμέλησε» να εμβολιαστεί και για αυτό διασπάρθηκε ο ιός.

Όπως είπε το απόγευμα της Δευτέρας, 01.02.2021, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, φταίνε τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κυρίως στους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες και δευτερευόντως στο ιατρικό προσωπικό που… «αμέλησαν να εμβολιαστούν», όπως σημείωσε.

Μάλιστα χαρακτήρισε αυτή την συρροή κρουσμάτων υπενθύμιση για το πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας, η οποία αποτελούσε και προτεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων Κώστας Πετρόπουλος έδινε μέσω του newsit.gr μια εντελώς διαφορετική εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη στο νοσοκομείο με τα μεταλλαγμένα κρούσματα.

Και συγκεκριμένα επιρρίπτοντας ευθύνες στο πώς γίνεται η διαχείριση των κρουσμάτων στο νοσοκομείο, το οποίο για ένα μεγάλο διάστημα έμενε «απροφύλαχτο» αφού οι συνοδοί των ασθενών έμπαινα ανενόχλητοι στις κλινικές. Ένας από αυτούς κόλλησε και μια 44χρονη καρκινοπαθή που τελικά έχασε τη ζωή της από κορονοϊό.

Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση της κας Θεοδωρίδου, o Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε στο newsit.gr: «Πολλοί από όσους νόσησαν με τη βρετανική μετάλλαξη είχαν προλάβει να κάνουν την πρώτη δόση και μάλιστα μια γιατρός την είχε κάνει και από τους πρώτους. Είναι γνωστά πια τα δεδομένα της μικρής ακόμα ανοσίας μετά την Α’ δόση και έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα και στην Ελλάδα ήδη, ανθρώπων δηλαδή που κόλλησαν από την Α’ στη Β’ δόση.

Καμία αμέλεια εκ μέρους των εργαζόμενων, είναι ντροπή να το λένε αυτό, όταν στην Α’ παθολογική οι γιατροί ένιωθαν διαρκώς απροστάτευτοι. Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία τι συμβαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Κάποιοι γιατροί λοιπόν κόλλησαν μετά την πρώτη δόση και κάποιοι δεν πρόλαβαν να την κάνουν. Δεν αποφασίζει το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι πότε έρχεται η σειρά τους να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα