Πάτρα: Ποιες είναι οι προτεραιότητες της πρυτανικής αρχής για το νέο έτος

30.12.2022 / 7:14
mpouras-pritanis-1

Με προτεραιότητα τη φοιτητική μέριμνα θα ξεκινήσει η νέα χρονιά για την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών. Η σίτιση αλλά και οι συνθήκες διαμονής των φοιτητών στη φοιτητική εστία δεν απασχολούν απλώς τη διοίκηση του ακαδημαϊκού μας ιδρύματος αλλά έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την βελτίωσή τους.

«Για το 2023, η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η φοιτητική μέριμνα. Αυτό σημαίνει βελτίωση των συνθηκών στη σίτιση των φοιτητών και ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στην εστία μας» μας είπε ο κ. Μπούρας.

Ο ίδιος αναφέρει ότι «έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και κάποιες έχουν ολοκληρωθεί στο εστιατόριο. Για παράδειγμα δημιουργήθηκαν δύο είσοδοι ώστε να υπάρχει αποσυμφόρηση κατά την προσέλευση των φοιτητών. Διαμορφώσαμε χώρο με 250 θέσεις επιπλέον ώστε να κάθονται οι φοιτητές και να τρώνε με άνεση. Επίσης, έχουμε δρομολογήσει την αγορά καινούργιας κορδέλας ώστε να γίνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα η διακίνηση των δίσκων φαγητού. Επιπροσθέτως έχουμε προγραμματίσει και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν κατά πολύ τις συνθήκες σίτισης των φοιτητών μας».

Σε ό,τι αφορά τα δωμάτια φιλοξενίας των φοιτητών, ο πρύτανης σημειώνει ότι έχει εξασφαλιστεί κάποιο ποσό και παράλληλα έχει κατατεθεί αίτημα και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για διάθεση του ποσού των 300.000 ευρώ ώστε να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα πλήρους ανακατασκευής των κτιρίων της εστίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ  

Η δεύτερη προτεραιότητα για την πρυτανική αρχή είναι η διεκδίκηση θέσεων διδακτικού αλλά και διοικητικού προσωπικού. «Στην τελευταία κατανομή των θέσεων μελών ΔΕΠ που έγινε πήραμε περισσότερες από αυτές που εκκενώθηκαν αλλά δυστυχώς δεν αρκούν για να καλυφθούν τα κενά της χαμένης δεκαετίας, των ετών δηλαδή που δεν έγιναν προσλήψεις» αναφέρει ο κ. Μπούρας.

ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η τρίτη προτεραιότητα που μας περιγράφει ο ίδιος είναι «να παγιωθεί το πανεπιστήμιό μας στην λίστα με τα 1.000 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό εργαζόμαστε όλοι μέσω της παραγωγής ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου. Αυτό θα δικαιώσει κάθε άλλη προσπάθεια που κάνουμε».

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

Παράλληλα με όλα, η πρυτανική αρχή συνεχίζει την προσπάθειά της να ολοκληρώσει τον ακαδημαϊκό χάρτη.

Τα κομμάτια που λείπουν ώστε να συμπληρωθεί έχουν ήδη δρομολογηθεί αλλά αναμένεται τελικές αποφάσεις.

«Έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση, εφόσον αποφασίσει τη λειτουργία τρίτης Κτηνιατρικής Σχολής, αυτή να γίνει στο πανεπιστήμιό μας, με έδρα την Αιτωλοακαρνανία. Αυτή είναι μία διεκδίκηση για την οποία αγωνιζόμαστε. Επίσης, έχω προτείνει στο πολιτικό προσωπικό της Ηλείας να δημιουργηθεί ξενόγλωσση σχολή με δίδακτρα και αντικείμενο τον πολιτισμό. Και φυσικά παραμένει στο τραπέζι από την πλευρά μας η πρόταση στους Δήμους Αιγιάλειας και Καλαβρύτων να δημιουργηθούν μεταλυκειακές σχολές και ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά με αντικείμενο την αμπελουργία, το κρασί, τα γαλακτοκομικά κ.ά.».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα