Πάτρα: Ποια παράταση του lockdown;- «Πάση θυσία τα μαγαζιά να ανοίξουν για γιορτές» φωνάζει η αγορά

15.11.2020 / 11:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Στενάζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Πάτρας από αυτή την κατάσταση που έχει προκύψει με το lockdown, ενώ η φημολογία και μόνο ότι η καραντίνα θα κρατήσει περισσότερο από τις 30 Νοεμβρίου τους φέρνει προ των πυλών ψυχολογικής και οικονομικής κατάρρευσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στις συζητήσεις τους, αλλά και στις αναρτήσεις τους στα social media, δεν αντέχουν να κρατήσουν άλλο τις επιχειρήσεις τους κλειστές και δεν υπάρχει καν στο μυαλό τους τα όσα λέγονται ότι η αγορά θα μείνει κλειστή και τον Δεκέμβρη.

«Αν υπάρξει κάτι τέτοιο, τότε τελειώσαμε. Παραδίδουμε το λουκέτο και κλείνουμε οριστικά τα μαγαζιά μας» ανέφερε στο dete.gr γνωστός επαγγελματίας που και αυτός έχει φτάσει σε σημείο απόγνωσης. «Δεν γίνεται να μας ζητούν να κρατάμε τα μαγαζιά μας κλειστά, χωρίς να μας ενισχύουν για όλο αυτό το διάστημα που δεν λειτουργούμε».

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να προχωρήσουν σε πιο ριζοσπαστικές λύσεις σε περίπτωση που ανακοινωθεί παράταση του lockdown, ανοίγοντας από μόνοι τους τα μαγαζιά τους, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Σύμφωνα με παράγοντες της τοπικής αγοράς τα καταστήματα, τόσο στο εμπόριο, όσο και στις υπηρεσίες (εστίαση κτλ) θα πρέπει πάση θυσία να ανοίξουν τον Δεκέμβριο. Όποιο και αν είναι το κόστος αυτό.

Ήδη αρκετά μαγαζιά έχουν φτάσει πιο κάτω από τον πάτο, πολλά δεν θα μπορέσουν να κρατηθούν από το νέο έτος όρθια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πριν από το οριστικό λουκέτο να έρχεται κύμα απολύσεων σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα