Πάτρα: Ποια διπλή μάσκα; Πολλοί δεν φορούν ούτε τη μονή – Κίνηση πριν τις 6

03.02.2021 / 22:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 19

Την ώρα που οι γιατροί στην Πάτρα συμβουλεύουν τους  Πατρινούς να φορούν τουλάχιστον για αυτές τις μέρες διπλή μάσκα στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους, κάνοντας μία βόλτα στην πόλη θα παρατηρούσε εύκολα κανείς ότι αρκετοί δεν φορούν ούτε τη μονή.

Οι γιατροί τόσο οι ιδιώτες, όσο και αυτοί στα δημόσια νοσοκομεία τονίζουν ότι εξαιτίας της αυξημένης μεταδοτικότητας και της διασποράς του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στην ανοικτή κοινότητα της Πάτρας από την οποία υποψιάζονται ότι προέρχονται τα περισσότερα κρούσματα  των τελευταίων ημερών, ότι καλό θα ήταν η διπλή μάσκα.

Στους εσωτερικούς, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους. Όμως στην Πάτρα ένα μεγάλο μέρος των πολιτών εξακολουθεί να μην τη φορά σωστά, βάζοντας την κάτω από τη μύτη και υπάρχει και ένα μέρος του κόσμου, κυρίως νεαροί, που δεν την φοράει καθόλου.

Παράλληλα, παρά την έξαρση των κρουσμάτων, αυτό που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές, είναι ότι η κινητικότητα στην Πάτρα παραμένει αυξημένη.

Κάτι που φαίνεται τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες, αρκεί να κάνει κανείς μία βόλτα στο κέντρο της  Πάτρας. Υπάρχει κόσμος στις πλατείες, ουρές σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες , ενώ τα απογεύματα έως τις 6 μια αυξημένη κίνηση σε μέρη κοντά στην θάλασσα (Νότιο Πάρκο, Μαρίνα κτλ).

Ως προς αυτό υπάρχει ένας προβληματισμός σχετικά την ορθότητα του μέτρου και την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 και μετά αφού παρατηρείται μεγάλη κίνηση τις ώρες που προηγούνται.

Την ίδια ώρα τα τηλέφωνα των ιατρών δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν τις τελευταίες ημέρες από ασθενείς που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα ή έχουν συμπτώματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν αποκλείεται την Πέμπτη και την Παρασκευή ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αχαϊα να φτάσει τριψήφια νούμερα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα