Πάτρα – ΠΓΝΠ: Εγκαταστάθηκαν σύγχρονα μηχανήματα για την καρδιά

07.01.2021 / 14:00
CACHE_260X260_1_609783

Με δύο υπερσύγχρονα «όπλα» εξοπλίστηκε το Καρδιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Προχθές ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ενός ακτινοσκοπικού μηχανήματος και ενός μηχανήματος υπερήχων τελευταίας τεχνολογίας που δίνουν τη δυνατότητα εντοπισμού και διάγνωσης ακόμα και της λεπτομέρειας της βλάβης που έχει προκληθεί και παράλληλα καθοδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στις επεμβάσεις.Τα δύο νέα αποκτήματα έρχονται να ενισχύσουν το πρωτοποριακό έργο που επιτελείται, σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τμήματος.

 Η προσπάθεια για την προμήθεια αυτών των μηχανημάτων ξεκίνησε τουλάχιστον πριν από δύο χρόνια. «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ψηφιακό C-arm ακτινοσκοπικό για τις ανάγκες του ηλεκτροφυσιολογικού εργαστηρίου που όμως είναι κατάλληλο και για αγγειογραφίες. Το προηγούμενο που είχαμε είχε συμπληρώσει 15ετία, και επομένως οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες» μας εξηγεί ο διευθυντής του τμήματος καθηγητής Καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος.
«Το δεύτερο μηχάνημα που αποκτήσαμε είναι ένα μηχάνημα τρισδιάστατων υπερήχων που μας δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ακόμα και τις παραμικρές λεπτομέρειες μιας βλάβης. Και τα δύο αυτά μηχανήματα πέραν των δυνατοτήτων που μας δίνει σε διαγνωστικό επίπεδο μας καθοδηγούν με ακρίβεια και στις επεμβάσεις. Είναι δύο επενδύσεις για το Καρδιολογικό Τμήμα με βάθος δεκαετίας»

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα