Πάτρα: Περιοδεία του Σπιράλ σε Πλατεία Όλγας και Πλατεία Νόρμαν, τι είπε με τους πολίτες

21.01.2022 / 13:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
spiral_periodeia

Τις περιοδείες του σε συνοικίες της Πάτρας συνεχίζει η δημοτική παράταξη του Σπιραλ η οποία έκανε αυτοψίες στις πλατείας Ολγας και Πλατεία Νόρμαν όπου  έκανε διανομή της εφημερίδας και παράλληλα μίλησε με πολίτες για την κατάσταση της περιοχής.

Η ανακοίνωση του Σπιραλ, αναφέρει: «Στον άξονα Πλατεία Όλγας – Πλατεία Νόρμαν κινήθηκε η νέα εξόρμηση του σπιράλ, με αφορμή τη διανομή εφημερίδας και με διπλό στόχο την επαφή με τον κόσμο της Πάτρας και την αυτοψία γειτονιών και έργων. Η αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης κινήθηκε μέσω των οδών Ρήγα Φεραίου και Μουρούζη, διαμορφώνοντας άποψη για μία κεντρική περιοχή της πόλης και έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της.

Ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Θάνος Δούρος και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Άκια Σταμάτη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με καταστηματάρχες, εργαζόμενους, περίοικους, πελάτες και θαμώνες καταστημάτων και περαστικούς. Καταγράφηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις Πατρινών για την πόλη και μία σειρά από παράπονα που αφορούν θέματα καθημερινότητας αλλά και προοπτικής της Πάτρας. Η έλλειψη καθαριότητας, η κακή εικόνα πόλης, οι δύσκολες συνθήκες κυκλοφορίας και η απουσία έργων υποδομής και ανάπτυξης κατατάσσονται ψηλά στην κρίση των δημοτών και σε αυτή την περιοχή.

Η αντιπροσωπεία του σπιράλ αντιλήφθηκε την πρόοδο των εργασιών στα πεζοδρόμια της Ρήγα Φεραίου μπροστά από 11ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιήθηκε από την ειδική μέριμνα που έχει ληφθεί εκεί σε σχέση με την κινητικότητα των ΑμεΑ, αλλά ενημερώθηκε παράλληλα για καθυστερήσεις, οχλήσεις και αδυναμίες ολοκλήρωσης των έργων. Καταγράφηκε και σημειώνεται η ανάγκη φροντίδας και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής, όπου σήμερα συνυπάρχουν στοιχεία ιστορικότητας και σημάδια εγκατάλειψης.

Όσον αφορά τις δύο πλατείες δυστυχώς παρουσιάζουν επίσης μία μικτή εικόνα. Από τη μία σφύζουν από ζωή, χάρη στην πυκνή δόμηση των εκεί γειτονιών, τη λειτουργία πολλαπλών χώρων εστίασης και τη συνύπαρξη όλων των γενεών. Από την άλλη παραμένουν αφρόντιστες και αφύλακτες με πιο έντονες τις επιπτώσεις στην εικόνα αγαλμάτων και σιντριβανιών, στα αντιαισθητικά γκράφιτι, στην πυκνή βλάστηση και στις εστίες μόλυνσης και ανομίας”.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Πελετίδης: «Το σύνθημα μας είναι τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτούνται» (pics, video)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα