Πάτρα: Περιμένουν τις συντάξεις τους εδώ και ένα χρόνο από τον ΟΑΕΕ

06.11.2020 / 21:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 4

Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΠΑΤΡΑΣ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ, επισκεφθήκαμε την Διοίκηση του ΟΑΕΕ (ΕΦΚΑ) Πάτρας και επιδώσαμε την Διαμαρτυρία μας εγγράφως για τις καθυστερήσεις των συντάξεων και όχι μόνο. Συγκεκριμένα:

Για τις καθυστερήσεις των συντάξεων, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για το ότι οι συνάδελφοί μας ενώ έχουν καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά για την σύνταξή τους, ο χρόνος έκδοσης της σύνταξης καθυστερεί υπερβολικά μέχρι τρία και περισσότερα χρόνια, με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι συνταξιούχοι να δυσκολεύονται για την επιβίωσή τους, για την αγορά φαρμάκων και την κάλυψη άλλων απαραίτητων αναγκών.

 Σε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις εκπροσώπου μας στο ΕΦΚΑ της περιοχής, μας λένε ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι για την έκδοση των συντάξεων, γι’ αυτό καθυστερούν.

 Εκφράζουμε επίσης την αγανάκτησή μας για το ότι λόγω έλλειψης υπαλλήλων δεν υπάρχει υπηρεσία να συγκεντρώνει τα δικαιολογητικά και αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιώτες «εργατολόγους» με συνέπεια να πληρώνουν  50 – 100 – 150 ευρώ.

 Να ενημερώνονται όλοι οι συνταξιούχοι για το δικαίωμα έναντι προσωρινής σύνταξης ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει αίτηση για προσωρινή σύνταξη. 

 Για τους συνταξιούχους που κόπηκε το ΕΚΑΣ πριν κάποια χρόνια μηδενίστηκε η συμμετοχή τους στα φάρμακα και τώρα πριν δυο μήνες επανήλθε στο 25%. Γιατί;

– Απαιτούμε να επιστραφούν σε όλους, όλες οι περικοπές που έγιναν στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, άδικα και παράνομα και μας καταδίκασαν στην φτώχια και την εξαθλίωση.

– Εν όψει των Χριστουγέννων απαιτούμε την επιστροφή της 13ης σύνταξης αλλά και της 14ης.

Καλούμε τον ΕΦΚΑ και ιδιαίτερα το Υπουργείο να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα, και να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες έκδοσης των συντάξεων.

  Στις παρεμβάσεις μας αυτές μας είπαν ότι οι Υπηρεσίες ανταποκρίνονται και δεν υπάρχει  καθυστέρηση. Παρά το ότι φαίνεται γενικότερα ότι είναι πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης να καθυστερούν την έκδοση των συντάξεων.

  • Για τις προσωρινές συντάξεις να γίνεται αίτηση μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά. 
  • Για την σύσταση υπηρεσίας που θα γίνονται αιτήσεις για τις Συντάξεις και οι συνάδελφοι συνταξιούχοι να μην τρέχουν στους «Εργατολόγους». Καμία κουβέντα. 
  • Για την συμμετοχή στα φάρμακα που ξανά μπήκε το 25% γιαυτούς που κόπηκε το ΕΚΑΣ υπάρχει υπάλληλος που μπορεί να επιλυθεί του θέματος.
  • Για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν τις περικοπές των συντάξεων και την 13η Σύνταξη ζητήσαμε να επιδοθούν στην Κεντρική Διοίκηση του ΕΦΚΑ και στο Υπουργείο.

 Καλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους για οτιδήποτε πρόβλημά τους που αφορά τις συντάξεις και για όσους καθυστερεί η έκδοσή της πάνω από 6 μήνες να έρχονται από τα Γραφεία του Συλλόγου μας που είναι Καραϊσκάκη 85 για να παρέμβουμε ώστε να βρούμε λύση σε τυχόν πρόβλημα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα