Πάτρα: Περιμένουν ανάσες στην εμπορική αγορά – Έρχεται το νέο πρόγραμμα επιδότησης της ΠΔΕ

26.05.2021 / 20:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φα 6

Ως μια ανάσα περιμένει η αγορά και τα μαγαζιά της την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον μήνα Απρίλιο.

Η αποζημίωση αυτή για τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας που άνοιξαν με καθυστέρηση σε σύγκριση με τα μαγαζιά της υπόλοιπης επικράτειας, αλλά πιο γρήγορα από άλλες περιοχές που βρίσκονταν και αυτές τότε στην «κόκκινη» ζώνη, θα κυμαίνεται μεταξύ των 500 και των 600 ευρώ, τα μισά δηλαδή από τα 1.000  που αντιστοιχούν κανονικά στην ολική της μορφή.

Όμως δεν παύει να είναι μία σημαντική ανάσα για τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου που αυτή τη περίοδο έχουν αρκετές υποχρεώσεις μπροστά τους. Από εκεί και πέρα ένα μεγάλο μέρος των εμπορικών καταστημάτων περιμένει την επίσημη ανακοίνωση  για το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αυτό θα μοιράσει με τη μορφή επιδότησης το συνολικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ και στους τρεις νομούς της Περιφέρειας.  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το πρόγραμμα θα αφορά όλους τους ΚΑΔ, όμως θα έχει λιγότερους όρους και προϋποθέσεις, έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτές που είχαν αποκλειστεί από το πρώτο των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Όσες ήταν δικαιούχες στο πρώτο αυτόματα δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι κατανεμημένο σε τρεις βασικές κατηγορίες. Σημειώνουμε ότι οι καταθέσεις των χρημάτων στις επιχειρήσεις που ήταν δικαιούχες του πρώτου προγράμματος της Περιφέρειας έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Απριλίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα