Πάτρα: Πάρτε μέτρα για τη σήμανση στον ποδηλατόδρομο –  «Άγιο» είχε νεαρός ποδηλάτης (φωτό)

31.05.2023 / 12:32
ka 22-ink

Είναι που είναι ο ποδηλατόδρομος σε μια κατάσταση που μόνο την ασφάλεια των ποδηλατών δεν εγγυάται, έρχεται και η σήμανση που υπάρχει ή που δεν υπάρχει για να συμπληρώσει το… γλυκό.

Το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Πάτρα είναι χαρακτηριστικό. Ένας έφηβος ερχόταν μέσω του ποδηλατοδρόμου από το Νότιο Πάρκο προς το κέντρο της πόλης, όταν στο ύψος της Γούναρη, δηλαδή εκεί που στρίβουν από τον παραλιακό δρόμο του λιμανιού για να μπουν στον αστικό ιστό, είδε ένα αμάξι να έρχεται κατά πάνω του.

Η οδηγός του αυτοκινήτου δεν πρόσεξε τη σήμανση – και λογικό είναι έτσι όπως την έχουν βάλει αφού δεν φαίνεται – πήρε παραμάζωμα τον νεαρό ποδηλάτη. Ευτυχώς το παιδί δεν χτύπησε, είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο τόσο το ίδιο, όσο και η οδηγός, υπέστησαν ένα σοβαρό σοκ μέχρι να καταλάβουν τι έχει γίνει.

Πάτρα: Πάρτε μέτρα για τη σήμανση στον ποδηλατόδρομο –  «Άγιο» είχε νεαρός ποδηλάτης (φωτό) 3

Το ποδήλατο του παιδιού καταστράφηκε από τη σύγκρουση, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το συγκεκριμένο σημείο του ποδηλατόδρομου είναι ένα από τα τρία με τέσσερα σημεία αυτού του έργου που θεωρούνται παγίδα και άκρως επικίνδυνα.

Θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι με τη σήμανση στο συγκριμένο και ασφαλώς να ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι τι μπορεί να κάνουν για την καλύτερη ασφάλεια των ποδηλατών σε όλο το μήκος ενός τουλάχιστον προβληματικού ποδηλατόδρομου.

Μάλιστα σε μία αυτοψία του dete.gr με αφορμή το συμβάν οι γέιτονες μίλησαν για μια πολύ προβληματική και επικίνδυνη διασταύρωση που από θαύμα δεν έχει γίνει κάτι πολύ κακό ακόμα.

Όπως ανέφεραν, ενώ έχουν γίνει πάμπολλες συστάσεις γα την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείο προς την δημοτική αρχή, η τελευταία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι πολίτες που ς διαμαρτύρονται συνολικά για ένα πρόχειρο και επιπόλαιο  έργο, όπως το χαρακτηρίζουν, χωρίς σωστές  προδιαγραφές και κυρίως ασφάλεια.

Πάτρα: Πάρτε μέτρα για τη σήμανση στον ποδηλατόδρομο –  «Άγιο» είχε νεαρός ποδηλάτης (φωτό) 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα