Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας μελών του Εργατικού Κέντρου στην 6η ΥΠΕ

02.03.2021 / 11:07
zyriflwtmf603dfb25555fc

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στην 6η ΥΠΕ, από μέλη της διοίκησης του Εργατικου Κέντρου Πάτρας. Παρέδωσαν επιστολή στον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αναφέρει:

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με δεκάδες σωματεία, συλλόγους και φορείς της Πόλης μας συνεχίζει των αγώνα για διεκδίκηση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να σωθούν ζωές.
Τις τελευταίες μέρες συνεχίζεται η επικίνδυνη και αυξανόμενη διασπορά του κορονοϊού στην Αχαΐα και ειδικά στην Πάτρα. Τα κρούσματα σε υγειονομικούς αυξάνονται, οι κλινικές και οι ΜΕΘ γεμίζουν επικίνδυνα, οι χώροι δουλειάς συνεχίζουν να είναι εστίες υπερμετάδοσης, αφού δεν υλοποιούνται από κυβέρνηση και εργοδοσία ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Πάτρα νοσούν.
Η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, σε νοσηλευτικά ιδρύματα, σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, στα σουπερμάρκετ της πόλης μας, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα, στο νοσηλευτικό ίδρυμα «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», στην ΒΙ.ΠΕ., στις κατασκευές, συνολικά σε εργασιακούς χώρους, σε καταυλισμούς των Ρομά αλλά και στις φυλακές Αγίου Στεφάνου έχουν την αποκλειστική σφραγίδα και εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης που εδώ και ένα χρόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο προστασίας. Όσο και αν πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς, η πραγματικότητα την διαψεύδει, και ταυτόχρονα ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού προχωρά με ρυθμούς χελώνας, αφού τελικά η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί ακόμα μια «φλέβα χρυσού» για τις βιομηχανίες του Φαρμάκου.
Φτάνει πια αυτή η κατάσταση! Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι ανάγκη να βγούμε μπροστά. Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας.
Μέχρι τώρα πραγματοποιήσαμε, κινητοποίηση στο Νοσημάτων Θώρακος, συνάντηση και παράδοση της Ανοικτής επιστολής με τις υπογραφές των φορέων της πόλης, στον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια και συνεχίζουμε την δράση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα