Πάτρα: Πάνω από τους μισούς εργαζόμενους στα νοσοκομεία δεν έχουν εμβολιαστεί…

01.02.2021 / 19:00
IMG_20200425_102819

Η Πάτρα βρίσκεται στο «κόκκινο» στο χάρτη εξάπλωσης της πανδημίας, μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μέσα σε λίγες ημέρες. Και σαν μην έφτανε αυτό, ο μεταλλαγμένος ιός από την Βρετανία, ο οποίος είναι πιο μεταδοτικός, παρουσιάστηκε στο νοσοκομείου του «Αγίου Ανδρέα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 55 υγειονομικοί να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό (απλό και μεταλλαγμένο) στο νοσοκομείο της Πάτρας.

Άλλωστε και ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοωρόπουλος, έχει απευθύνει έκκληση προς τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος που διοικεί να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως πληροφορείται στο dete.gr, τις Αρχές προβληματίζει το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των υγειονομικών στο εμβολιασμό. Μάλιστα, το θέμα αυτό, συζητήθηκε – όπως πληροφορείται το dete.gr – κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε σήμερα στην Πάτρα, υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το φαινόμενο της διστακτικότητας των υγειονομικών στο νέο εμβόλιο, παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο και έχει πολυπαραγοντική ερμηνεία, που κυρίως έχει να κάνει με τον σκεπτικισμό του κλάδου.

Ωστόσο στέλνει ένα λανθασμένο μήνυμα προς τους απλούς πολίτες, αναφορικά με την ασφάλεια του νέου εμβολίου, η οποία έχει περάσει από όλα τα στάδια ελέγχου και έχει αξιολογηθεί.

Βέβαια, ακόμη και οι υγειονομικοί που έχουν κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να κολλήσουν κορωνοϊό, εάν δεν είναι προσεκτικοί δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας, κυρίως κατά τη διάρκεια της εργασίας τους (μάσκες, ειδικές στολές, κτλ). Το γεγονός αυτό, λειτουργεί αποτρεπτικά για τους ίδιους να κάνουν το εμβόλιο.

Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι με το εμβόλιο, «χτίζεται» η περίφημη «ανοσία της αγέλης», αναγκαία συνθήκη για να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Βέβαια, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, μένει τους αρμόδιους να πείσουν τους υγειονομικούς να κάνουν το εμβόλιο, υπενθυμίζοντάς τους, τις ευθύνες που έχουν έναντι των ασθενών τους, των οικογενειών τους και των ίδιων.  

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Πώς κόλλησαν οι 11 γιατροί στο νοσοκομείο “Ο Άγιος Ανδρέας” που έχουν το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος

Μαύρη μέρα για την Αχαΐα- Ξεπέρασε σε κρούσματα τη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα