Πάτρα: Πανελλήνιος διαγωνισμός τραγουδιού για παιδική ή παιδικές φωνές στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών

28.01.2021 / 9:07
karnavali_mikron

Στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών θα πραγματοποιηθεί Πανελλήνιος Διαγωνισμός Τραγουδιού για παιδική ή παιδικές φωνές (στο πνεύμα του Καρναβαλιού), που αποτελεί συνδιοργάνωση του Καρναβαλικού (ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας) και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ο φορέας υλοποίησης  είναι το Δημοτικό Ωδείο Πατρών.

Στον Διαγωνισμό συμμετέχουν (με ένα έργο) συνθέτες από όλη την Ελλάδα χωρίς όριο ηλικίας.

Στον Α΄ κύκλο οι Συνθέτες θα συμμετέχουν με τα έργα τους τα οποία θα παρουσιασθούν  για πιάνο και φωνή – ες.

Στον τελικό τα έργα θα παρουσιασθούν ενορχηστρωμένα, από τους συνθέτες.

Η Ενορχήστρωση μπορεί να περιλαμβάνει τα όργανα: πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο, φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά, ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, ντραμς, παραδοσιακά όργανα (μαντολίνο, ούτι, λαούτο, βιολί, σαντούρι, κρουστά) και

η επιλογή  των οργάνων (από τα παραπάνω) είναι ελεύθερη για κάθε συνθέτη.

Οι συνθέτες μπορούν να δηλώσουν τον ερμηνευτή –ές που επιθυμούν.

Εάν δεν δηλώσουν ερμηνευτή η επιτροπή του Διαγωνισμού θα επιλέξει την καλύτερη δυνατή ερμηνεία από τις προτάσεις – αιτήσεις των μουσικών φορέων της πόλης.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους Συνθέτες θα έχουν χρηματικό έπαθλο:

Α΄ Βραβείο …500,00€

Β΄ Βραβείο…300,00€

Γ΄ Βραβείο… 200,00€

Θα δοθούν επίσης τρία βραβεία (αναμνηστικά διπλώματα)  καλύτερης ερμηνείας για την παιδική ή παιδικές φωνές.

Τα (12) τραγούδια που θα επιλεγούν για τον τελικό θα εκτυπωθούν και θα κυκλοφορήσουν σε CD από την ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας.

Η επιτροπή του Διαγωνισμού θα είναι 5μελής.

Τα ενημερωτικά έντυπα με τους όρους συμμετοχής θα σταλούν σε όλα τα Ωδεία, Μουσικούς φορείς της χώρας και γραφεία Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Η υποβολή των αιτήσεων και η αποστολή του τραγουδιού ολοκληρώνεται 30 Απριλίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι (ερμηνευτές) θα μπορούν να παραλάβουν έως 15 Ιουλίου το διαθέσιμο μουσικό υλικό (πιάνο, φωνή-ές )από το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, ώστε να επιλέξουν το τραγούδι που επιθυμούν να εκτελέσουν. Τέλος Οκτωβρίου του 2021 θα πραγματοποιηθεί ο Α΄ κύκλος Διαγωνισμού (Η επιτροπή επιλέγει τα 12 τραγούδια του τελικού μετά την ακρόαση  με πιάνο, σε ανοικτή συναυλία για το κοινό). Τον Νοέμβριο 2021 θα γίνει η ενημέρωση των φιναλίστ ώστε να στείλουν το τραγούδι τους ενορχηστρωμένο ( πάρτες ή παρτιτούρα) έως την 15η Δεκεμβρίου. Τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν ο τελικός του διαγωνισμού,  συναυλία (ελεύθερη για το κοινό) και απονομές βραβείων

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα