Πάτρα: Πάει πίσω η ανάπλαση της κάτω πόλης, ο ανάδοχος εγκατάλειψε το έργο και θα προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός

13.01.2022 / 13:58
kato_poli erga

Άσχημη εξέλιξη είχαμε σήμερα σε οτι αφορά την ανάπλαση της Κάτω Πόλης  καθώς όπως ανακοινώσε η δημοτική αρχή, ο εργολάβος εγκατέλειψε το έργο το οποίο μένει στον «αέρα» και θα πάει πίσω χωρίς κάνεις να ξέρει πότε θα μπει και πάλι σε «ράγες» υλοποίησης.

Η ανακοίνωση  της δημοτικής αρχής, αναφέρει: «Αιφνιδίως και παρόλο που σε λίγες μέρες θα υπογραφόταν η σύμβαση με τον Δήμο Πατρέων, για το έργο ανάπλασης της Κάτω Πόλης και του ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, η Κοινοπραξία Εταιρειών εγκαταλείπει την κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο λόγος, όπως ισχυρίζεται η Κοινοπραξία, είναι η μεγάλη μεταβολή των τιμών των υλικών σε σχέση με το χρόνο υποβολής της προσφοράς.

Φαίνεται ακόμα μία φορά, ότι η κατασκευή των έργων μέσω ανάθεσης σε ιδιωτικές εταιρείες, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους όχι μόνο δεν διευκολύνει -όπως θέλουν να μας πείσουν- στην πραγματοποίηση των έργων, αλλά αντίθετα βάζει εμπόδια, δημιουργεί σοβαρές καθυστερήσεις έως και ακυρώσεις διαγωνισμών, λειτουργεί σε βάρος και της ποιότητάς τους.

Η αιτία γι’ αυτό δεν είναι άλλη, από το γεγονός πως κάθε εργολάβος, κάθε εταιρεία, θέλει να αποκομίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος από κάθε έργο, από κάθε εργολαβία.

Ο Δήμος θα επαναλάβει όσο το δυνατόν συντομότερα τον διαγωνισμό για την ανάπλαση της Κάτω Πόλης και του Ιστορικού Κέντρου».

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Η δημοτική αρχή «επίθεση» στο Σπιράλ για τους εργαζόμενους, «πάλι ασύστολα ψευδή»

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: Ο Δήμαρχος νέα επιστολή στον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α., ζητά ενημέρωση για τα τέλη απορριμμάτων

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα