Πάτρα: Ούτε και φέτος υδροπλάνα

01.07.2023 / 20:30
ka-1-3-1

Ούτε και φέτος θα δούμε υδροπλάνα στην Πάτρα και αυτό δεν έχει να κάνει με τον ΟΛΠΑ, ούτε με τα Ελληνικά Υδατοδρόμια που έχουν αναλάβει την προώθηση του όλου project. Η Πάτρα ως γνωστόν έχει το δικό της υδατοδρόμιο, με άδεια λειτουργίας, στο οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσουν οι πτήσεις.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι για να έχει βιωσιμότητα μια γραμμή χρειάζεται να κτιστεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων που συνδέει το ένα το άλλο. Πάνω σε αυτό δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαιτούμενες διαδικασίες από την Περιφέρεια Επτανήσων για να πάρουν αδειοδότηση τα υδατοδρόμια που θα συνδέονταν με αυτό της Πάτρας και θα έφερναν τουρίστες από τα νησιά της Δυτικής Ελλάδος.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό, αλλά κρατάει χρόνια. Τα υδροπλάνα πάντως θα μπορούσαν να έδιναν μια άλλη πνοή στην τουριστική δυναμική της Πάτρας αφού σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Τι σημαίνει αυτό; Ένα μεγάλο ποσοστό των επιβατών που χρησιμοποιούν τα υδροπλάνα είναι τουρίστες σε κρουαζιερόπλοια που πάνε με το υδροπλάνο σε κοντινά μέρη από εκεί που έχει αγκυροβολήσει κάθε φορά το πλοίο.

Ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Πάτρα δεν υπάρχει ή καλύτερα είναι σε μηδενικό επίπεδο. Οπότε μέσω των υδροπλάνων ίσως θα μπορούσε και η αχαϊκή πρωτεύουσα να πάρει ένα έστω και μικρό κομμάτι από τους τουρίστες – επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον του χρόνου κάτι να γίνει πάνω στο όλο θέμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα