Πάτρα: Ούτε για δείγμα δωμάτιο σε ξενοδοχεία και βραχυχρόνια για το τριήμερο του καρναβαλιού

14.02.2023 / 19:40
ka 68

Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει πλέον δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Πάτρας, αλλά και στα σπίτια της βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η πληρότητα στα ξενοδοχεία έχει φτάσει στο 100% ενώ και στις πλατφόρμες της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν υπάρχει κατάλυμα, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις που το μίσθωμα ξεπερνάει τα 1.500 την βραδιά.

Ειδικότερα στα ακίνητα της βραχυχρόνιας μίσθωσης υπάρχει για το καρναβάλι της Πάτρας μία αύξηση της καταχωρήσεις μεταξύ του 10% και του 20% στην πλατφόρμα της Airbnb

Πριν από μερικούς μήνες ο αριθμός του συνόλου των ακινήτων που είχαν καταχωρηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb για την Πάτρα, ήταν κοντά στα 280 με 290.  Πλέον ο αριθμός τους φτάνει τα 384.

Η  άνοδος αυτή έχει να κάνει με το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει και από πλευράς κρατήσεων και επισκεψιμότητας για το φετινό καρναβάλι, σε μία πόλη που τις υπόλοιπες περιόδους του χρόνου έχει ελάχιστο τουρισμό και κατά συνέπεια δεν έχει μια ανάλογη δυναμική στη βραχυχρόνια μίσθωση όπως συμβαίνει στα τοπ τουριστικά μέρη της επικράτειας, ειδικότερα την καλοκαιρινή σεζόν.

Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ο αριθμός των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στην Πάτρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, δεν είναι και τόσο μεγάλος για να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού.

Κάτι που φαίνεται ότι αύξησε τις καταχωρήσεις των ακινήτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Airbnb τους τελευταίους μήνες, όμως και πάλι το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο που δεν υπάρχει κατάλυμα στην Πάτρα  για τις ημερομηνίες αυτές ούτε και εκεί. Οπότε μόνο για στα περίχωρα της Πάτρας μπορεί να βρει κανείς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα