Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η χρονιά για την “Κίνηση Πρόταση” – Φωτογραφίες

21.06.2022 / 14:33
εικόνα_Viber_2022-06-20_12-06-17-372

Την Κυριακή  στις  19  Ιούνη 2022 πραγματοποιήθηκε η τελική ολομέλεια των τακτικών μελών της «ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙΝΗΣΗ για έναν άλλο τρόπο ζωής» για  την ολοκλήρωση της  χρονιάς   στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων στη Πλαζ.

Οι ολομέλειες στην Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ  αποτελούν μια πρακτική που βοηθά στον έλεγχο και την διόρθωση της πορείας του φορέα  σε συνθήκες ομαλότητας. Είναι δε περισσότερο επιβεβλημένες  σε  δύσκολες  συνθήκες,  όπως αυτή που διανύουμε  μετά τις καραντίνες και την εξέλιξη της πανδημίας. Στη φετινή  καλοκαιρινή ολομέλεια, μετά  την προετοιμασία  που είχε προηγηθεί στις ομάδες τους, τα μέλη κλήθηκαν να αναστοχαστούν και να διαμορφώσουν προσωπική αρχικά και συλλογική στη συνέχεια, πρόταση, πάνω στα ερωτήματα:

* Πώς  να  συνεχίσει ο φορέας (εύρος δράσεων)

* Σε ποιους  τομείς  πρόληψης μπορεί και θα ήταν καλό να  αναπτύξει   νέες δραστηριότητες (παλιές και νέες ανάγκες)

* Με ποιο τρόπο μπορεί να τα καταφέρει (οργανωτικό, μεθοδολογικό)

* Πώς και μέχρι που μπορεί να έχει μία βιώσιμη  ανάπτυξη (εξέλιξη, προοπτικές)

 *Πώς μπορεί να αποκτήσει μία οικονομική  αυτοτέλεια (παλαιοί και νέοι πόροι, προκλήσεις )

*Πώς  η ομάδα μπορεί να  συμβάλει  σε  αυτό;  Τόσο με  το έργο  ως ομάδα όσο και με τηνστήριξη  στο Φορέα (το δέντρο η ομάδα, το δάσος η ΠΡΟΤΑΣΗ).

Η ολομέλεια έληξε πολύ αισιόδοξα με τη δέσμευση των μελών στο έργο της ομάδας τους όσο και σε προτάσεις ρεαλιστικής ανάπτυξης, προσγειωμένου επαναπροσδιορισμού αντικειμένου, εκπαίδευσης  των εθελοντών και της κοινότητας στην πρόληψη και δικτύωσης σύμφωνα με τις νέες συνθήκες. Σε δύσκολες  στιγμές είναι  αναγκαία  η  συσπείρωση,  η αλληλεγγύη, η  στήριξη αλλά και  η εφαρμογή των αρχών πάνω στα οποία λειτουργούν τα  προγράμματα πρόληψης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα