Πάτρα: Οικογένεια περιγράφει την περιπέτεια της με τον κορονοϊό – Είχε εμβολιαστεί και νόσησε

10.03.2021 / 11:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Greece enters a second lockdown due to the rising numbers of infected and diseased by the COVID-19 Novel Coronavirus infection, Patras, on Nov. 12, 2020 / Δεύτερη φάση καθολικού lockdown στην χώρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της COVID-19, Πάτρα, 12 Νοεμβρίου 2020.

Την περιπέτειά τους με τον covid αλλά και τα ευτράπελα που συνόδευσαν αυτή την περιπέτεια και ήταν πολλά, περιγράφει Πατρινός ο οποίος πέραν των άλλων βρέθηκε ασθενώς θετικός αν και είχε πλήρως εμβολιαστεί!

Η επιστολή την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει ως εξής: “Πριν δεκαεπτά ημέρες χτύπησε και τη δικιά μας οικογένεια ο ιός Covid-19. Τα δύο μικρότερα μέλη της οικογένειάς μας επιστρέφοντας από το σχολείο διαπίστωσαν πως έχουν ελαφριές αδιαθεσίες.

Την επόμενη ο μεγαλύτερος εκ των δυο παρουσίασε πυρετό. Αμέσως τον μεταφέραμε στο νοσοκομείο όπου του υποβλήθηκε ένα rapid test. Χρειάστηκε λιγότερη από μια ώρα για να ενημερωθούμε ότι ο γιος μας διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Για να επιβεβαιωθούμε την επομένη ημέρα, μαζί με το μικρότερο μέλος της οικογένειας, υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ. Επιστρέφοντας στο σπίτι η σύζυγός μου και εγώ τηλεφωνήσαμε στον ΕΟΔΥ, απ’ όπου μάθαμε πως υποβαλλόμαστε σε καραντίνα όλη η οικογένεια.

Έτσι, μετά από αυτή την ενημέρωση, και με την επιβεβαίωση των κρουσμάτων από τα τεστ, ενημερώσαμε τα σχολεία των παιδιών μας, ώστε να ακολουθήσουν μια κοινή τακτική για να αποφευχθούν τυχόν διαδώσεις. Όσον αφορά στην καραντίνα που βιώσαμε, τα πράγματα ήταν πολύ ήρεμα.

Απομονώσαμε τα παιδιά σε ένα δωμάτιο, ώστε να μην συναναστρέφονται με την υπόλοιπη οικογένεια και διαδοθεί ο ιός. Ευτυχώς για όλους τα παιδιά δεν ξαναεμφάνισαν κανένα σύμπτωμα και εύχομαι σε οποιονδήποτε προσβληθεί με αυτόν τον ιό, να το περάσει τόσο ήρεμα όσο τα παιδιά μας. Τα τρία υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν εμφανίσαμε απολύτως κανένα σύμπτωμα και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, θα έπρεπε να περιμένουμε μερικές μέρες και μετά να υποβληθούμε κι εμείς σε τεστ. Σημειώνω σε αυτό το σημείο ότι τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου έχουμε εμβολιαστεί πλήρως. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα των 15 ημερών, λαμβάναμε αρκετά τηλεφωνήματα από την αστυνομία με εν[1]διαφέρον, να πληροφορηθούν για την κατάσταση της οικογένειάς μας. Και εδώ αρχίζει το τραγελαφικό κεφάλαιο της όλης υπόθεσης. Αφότου είχαν περάσει οι μέρες αυτές και οι κλήσεις της αστυνομίας συνέχιζαν ακατάπαυστα, μας ενημέρωσαν πως για εμένα και τη σύζυγό μου η καραντίνα τελείωσε, ενώ για το τρίτο αρνητικό σε covid παιδί μας, η καραντίνα συνέχιζε κανονικά.

Μια μέρα μετά από αυτό το τηλεφώνημα πήγαμε και εμείς για το τεστ για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε καλά. Και ο παραλογισμός συνεχίζεται. Το βράδυ αργά της ίδιας μέρας μαθαίνουμε πως το δικό μου αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ρωτώντας τι πρέπει να κάνουμε τώρα και εξιστορώντας την όλη ιστορία των προηγούμενων ημερών, μας ενημέρωσαν πως πρέπει να πάρουμε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ και να ρωτήσουμε ποια θα είναι τα επόμενά μας βήματα. Δεν πρόλαβα να καλέσω το επόμενο πρωί στον ΕΟΔΥ με νέο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο μάς ενημερώνουν πως το τεστ μου ήταν τελικά ασθενές θετικό και θα έπρεπε να υποβληθώ σε άλλο ένα τεστ μετά από τρεις μέρες για επιβεβαίωση. Το δέχομαι χωρίς καμία αντίρρηση. Μετά από λίγα λεπτά δέχομαι τηλέφωνο από την Πολιτική Προστασία με το οποίο με ενημέρωσαν πως η έξοδός μου από την καραντίνα δεν ισχύει και ότι θα έπρεπε να μπω σε νέα πολυήμερη καραντίνα.

Στην ερώτηση εάν το τεστ βγει τελικά αρνητικό τι να κάνω; Η απάντηση ήταν πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η καραντίνα συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας. Το θεώρησα απαράδεκτο κάτι τέτοιο και τηλεφώνησα στον ΕΟΔΥ για επιβεβαίωση. Και για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα να μην είχα κάνει αυτό το τηλεφώνημα. Ο λόγος; Πολύ απλά γιατί αυτό το τηλεφώνημα ήταν το θέατρο του παραλόγου με τον ΕΟΔΥ να αναιρεί τις συμβουλές του νοσοκομείου.

Παρά το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος, ότι δεν εμφάνισα κανένα απολύτως σύμπτωμα όλη αυτή την περίοδο, ότι το τεστ είναι ψευδώς θετικό, μου απαγόρευσαν τη μετακίνηση ακόμα και αν βγει το νέο τεστ αρνητικό. Μάλιστα μου είπαν πως το να κάνω το τεστ θα είναι ανούσιο γιατί δεν θα αλλάξει κάτι, θα είμαι και πάλι σε καραντίνα. Πριν κλείσω το τηλέφωνο ρώτησα αν πρέπει να απομονωθώ από τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου και μου απάντησαν «όχι» γιατί δεν μεταδίδω τον ιό!!! Απάντηση η οποία με εκνεύρισε και ρώτησα «εφόσον δεν μεταδίδω τον ιό ποιος ο λόγος να μείνω μέσα για άλλες 15 ημέρες;» και μου απάντησαν πως «έτσι λέει το πρωτόκολλο» το οποίο προφανώς δεν ισχύει για τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου. Μετά από όλη αυτή την παράλογη κλήση έχω μείνει σαν τον Διονύση Παπαγιανόπουλο να απορώ: «Τώρα τι κάνω; Βγαίνω ή μένω;» Καλή υπομονή σε όλους μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα