Πάτρα: Οι θρυλικές φάρσες φαντάρων – Η καταδίκη του Τζίμη Πανούση

10.01.2021 / 18:30
U9bGqeOQ

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος  από το  μακρινό 1981, όταν  τέσσερις φαντάροι, στην Πάτρα, έκαναν τις θρυλικές πλέον τηλεφωνικές φάρσες, που έμειναν στην ιστορία.

Τότε, οι φαντάροι τηλεφωνούσαν και αφού στην αρχή ζητούσαν από τα θύματα οικεία τους πρόσωπα δίνοντας την αίσθηση ότι τους γνωρίζουν, μετά ξεκινούσαν τα σόκιν, με βρισιές και πονηρά υπονοούμενα για την προσωπική τους ζωή, προκαλώντας συνήθως την έντονη αντίδραση της άλλης πλευράς που ανταπέδιδε τα πυρά με τις ίδιες βρισιές και την ίδια, ανάλογη, φρασεολογία.
Για την ιστορία των κασετών, λέγεται ότι υπάρχουν δύο. Η μία είναι η γνωστή, αυτή που πολλοί έχουν ακούσει. Υπάρχει, όμως, και μία δεύτερη την οποία την έχουν ελάχιστοι και σίγουρα πολύ τυχεροί. Οι φάρσες της πρώτης κασέτας είναι 42!
Το λάθος των παιδιών ήταν ότι τις φάρσες τις έκαναν σε γνωστούς τους και γείτονες. Ίσως, όμως, σε αυτό να οφείλεται και η μεγάλη επιτυχία τους!
Τελικά, οι φαρσέρ συνελήφθηκαν και κατασχέθηκαν φυσικά και οι κασέτες, οι οποίες μπήκαν μαζί με την υπόθεση στα αρχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.
Τριάντα χρόνια και πλέον μετά, οι φάρσες της Πάτρας θεωρούνται ιστορικές, έξυπνες, και με πολύ γέλιο, ενώ εκτιμάται ότι είναι αυτές που άνοιξαν το δρόμο για τη φάρσα στην Ελλάδα.

Και ένα ακόμη επεισόδιο τους γράφτηκε, επίσης, στην Πάτρα, με πρωταγωνιστή τον Τζίμη Πανούση.

Στις αρχές του 2005, ο Τζίμης Πανούσης καταδικάστηκε ερήμην, από το πρωτοδικείο Πάτρας με 5 μήνες φυλάκιση και διετή αναστολή για εξύβριση αστυνομικού επειδή κατά τη διάρκεια παράστασής του στην πόλη έκανε τηλεφωνική φάρσα σε συνταξιούχο αστυνομικό.

Στη συνέχεια, ο συνταξιούχος έκανε και αγωγή ζητώντας 50.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη και άλλα 25.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του κέντρου, όπου εμφανιζόταν τότε ο γνωστός καλλιτέχνης, για τον ίδιο λόγο.

Η υπόθεση αρχικά ήταν να εκδικαστεί στις 6 Δεκεμβρίου 2006, αλλά τελικά εκδικάστηκε στις 8 Ιανουαρίου 2008. Το ύψος της αποζημίωσης ορίστηκε στα 6.000 ευρώ, μαζί με τους τόκους..

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα