Πάτρα: Οι κάτοικοι Ανατολικού Διαμερίσματος για την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά

04.08.2021 / 15:48
patra-se-ufesi-fotia-stin-elekistra-se-ekseliksi-drosia

Οι Σύλλογοι και φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων, σε ανακοίνωση τους για την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά αναφέρουν:

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας και η Συντονιστική τους Επιτροπή επιβεβαιώθηκαν στις προβλέψεις τους για τις πιθανότητες καταστροφής της περιοχής από πυρκαγιά.

Παρά τις συνεχείς αναφορές μας προς τους ιδιοκτήτες του χώρου (ΕΤΑΔ) και τους υπεύθυνους φορείς για καθαρισμό (με εξαίρεση το Πανεπιστήμιο το οποίο είχε ανταποκριθεί), τις σχεδόν καθημερινές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής σε μικροεστίες φωτιάς γύρω από τον καταυλισμό, το κακό δεν άργησε να γίνει, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, να καταστραφούν περιουσίες χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε αν έχουν εξακριβωθεί τα αίτια έστω και μιας πυρκαγιάς εξ΄αυτών.

Η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά είναι η τέταρτη ή πέμπτη κατά σειρά άλλων μικρότερων τοπικών πυρκαγιών κι αυτό γιατί ο χώρος έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του. Όσοι αρμόδιοι χύνουν σήμερα κροκοδείλια δάκρυα το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αναλογιστούν τι έργα έχουν κάνει για να μην είναι η περιοχή έρμαιο του κάθε ανόητου ή κακόβουλου, ώστε κάθε καλοκαίρι να κινδυνεύουν οι κάτοικοι με καταστροφή.

Παράλληλα ως εκπρόσωποι των Συλλογικών μας οργάνων, χαιρετίζουμε τη σημαντική πρωτοβουλία των βουλευτών Αχαΐας κ.κ. Αλεξοπούλου Χριστίνας και Φωτήλα Ιάσονα οι οποίοι ζήτησαν και συναντήθηκαν, κοντά στα καμένα στην περιοχή του Ανατολικού Πάρκου, με εκπροσώπους των Συλλόγων του Ανατολικού Διαμερίσματος και ενημέρωσαν τους φορείς για το ενδιαφέρον της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ) για την περιοχή του Ριγανόκαμπου. Μας μετέφεραν την πρόθεσή της ΕΤ.Α.Δ για αξιοποίηση του χώρου, στη βάση ολοκληρωμένης αναπτυξιακής πρότασης σε συνεργασία με τους φορείς και την κοινωνία, όπως τους γνωστοποίησε προσωπικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας (ΕΤ.Α.Δ) κ. Στεφ. Βλαστός.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων και φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος εκφράζουμε ικανοποίηση για τη σημαντική εξέλιξη της επικοινωνίας -για πρώτη φορά- με την ΕΤ.Α.Δ και ελπίζουμε ότι η αναπτυξιακή πρόταση που θα επιλεγεί θα συνυπολογίσει τις ανάγκες της περιοχής και θα αποτελέσει όφελος όχι μόνο για την Πάτρα αλλά και ολόκληρη την Περιφέρεια.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τους αγώνες μας ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός προβλέπει ως προς τη χρήση γης ότι θα πρέπει στον πρώην σκουπιδότοπο να υπάρχουν δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, αναψυχής και εκπαίδευσης και έχει επιβεβαιωθεί με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η πόλη και οι κάτοικοι έχουν δείξει μεγάλη υπομονή που πλέον εξαντλείται και δεν θα αργήσουν να προχωρήσουν σε άλλες πρωτοβουλίες και ενέργειες.

Με τιμή

Οι Σύλλογοι και φορείς του Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα