Πάτρα: Οι επισκέψεις των καλλιτεχνών του Συμποσίου σε Καταφύγιο, Πινακοθήκη και Δημαρχείου (φωτό)

21.06.2022 / 12:50
DSC_2314

Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, το ιστορικό καταφύγιο της Πάτρας, το Δημαρχείο και η Δημοτική Πινακοθήκη αποτέλεσαν το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου τέσσερις ακόμα σταθμούς , στο «ταξίδι» γνωριμίας με την πόλη των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής.

Τα ψηλαλώνια ήταν ο πρώτος τους προορισμός όπου εκεί είδαν από κοντά το σημείο εκτέλεσης των αγωνιστών της Αντίστασης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, το άγαλμα του παλαιών Πατρών Γερμανού και ξεναγήθηκαν στην υπαίθρια έκθεση με θέμα «Τους προσφυγικούς συνοικισμούς της Πάτρας μέσα από τα Γενικά Αρχεία του κράτους».

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το χώρο του ιστορικού καταφυγίου και ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στην έκθεση αρχειακού υλικού που φιλοξενείται εκεί.

Το δημαρχείο ήταν ο επόμενος προορισμός όπου τους υποδέθηκε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης και τους παρέδωσε τιμητικές πλακέτες για τη συμμετοχή τους στο συμπόσιο. Ο δήμαρχος της Πάτρας κατά την υποδοχή των καλλιτεχνών αναφέρθηκε στην ιστορία της πόλης, την ιστορία του κτιρίου όπου στεγάζεται το Δημαρχείο και τους εικαστικούς θησαυρούς του πατρινού ζωγράφου Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, που κοσμούν τις αίθουσες. Στην υποδοχή των καλλιτεχνών στο δημαρχείο παραβρέθηκαν και οι εικαστικοί από την Πάτρα, Αντώνης Βάος, Αστέριος Λάμπρου και Έλλη Μπαρμπαγιάννη, οι οποίοι ήταν τα μέλη της επιτροπής που συστήθηκε για την διοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου.

Η Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας ήταν ο τελευταίος σταθμός των γλυπτών τους οποίους κατά την είσοδό  τους στο χώρο  «συνόδεψαν» μουσικές από το κουϊντέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου «Προσωδίες & Ραψωδίες» που φιλοξενείται εκεί. Την ξενάγηση έκανε ο εικαστικός Γιάννης Παπαδόπουλος. Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού στους καλλιτέχνες δόθηκε αναμνηστικό αντίγραφο από το έργο του Επαμεινώνδα Θωμόπουλου «Στην άκρη του λιμανιού της Πάτρας – 1930».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα