Πάτρα: Οι εμποροϋπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης

25.11.2020 / 7:44
ntountouka

Η ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και πολλά εργατικά κέντρα της χώρας μας.

Η κυβέρνηση μέσα σε αυτή την οδύνη της ανθρωπότητας απο την πανδημία και την οικονομική κρίση, βρίσκει ευκαιρία να περάσει μέτρα αντεργατικά εις βάρος των εργαζομένων.

Πότε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πότε με νομοσχέδια ξηλώνει ότι εχει απομείνει απο τα κεκτημένα εργατικά μας δικαιώματα.

Έχει βάλει τους εργαζόμενους σε καραντίνα, ενώ αυτή ανενόχλητη ετοιμάζει ενα νομοθετικό τερατούργημα που περιλαμβάνει 10ωρη εργασια και απλήρωτες υπερωρίες, αύξηση των νόμιμων υπερωριών καθως και την επέκταση της δουλείας της Κυριακής.

την ίδια στιγμή για να εξασφαλίσουν σιγη νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και να απαλλαγούν απο τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, νομοθετούν νεα απαράδεκτα εμπόδια  στην οργανωση των απεργιών και βγαζουν εξ’αρχής παράνομη την απεργια και παντα νόμιμη την εργοδοσία.Ταυτόχρονα θεσμοθετούν φακέλωμα των εργαζομένων που συσπειρώνονται στα σωματεία και την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως προυπόθεση για την λήψη απόφασης για ΑΠΕΡΓΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Να μην περασει το νεο αντεργατικο τερατουργημα της κυβερνηση που πλητει  βασικα εργασιακά δικαιώματα όπως το 8ωρο τις υπερωρίες την αργια της Κυριακής και την προσφυγη στο ΣΕΠΕ.

Εισόδημα για όλους  τους  εργαζόμενους και βασικος μισθος οχι κατω απο 751 ευρω και για άνεργους επίδομα χωρις όρους και προυποθέσεις

Κανένα πλειστηριασμό  κατοικλιας και καμία κατάσχεση εισοδήματος και προστασια με νομο των φτωχών εργατικων και λαικών νοικοκυριών.

Αναστολη πληρωμης δόσεων  σε εφορία τραπεζα νερο και ρεύμα για τους εργαζόμενους σε αναστολή και τους μακροχρόνια άνεργους

άμεσα μέτρα προστασιας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και του λαού.

Μαζικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό με προτεραιοτητα στις ευπαθείς ομάδες και τους υγειονομικούς μαζί με μετρα στηριξης στα ΜΜΜ

Πλήρη χρηματοδότηση απο τον κρατικό προυπολογισμό για μονιμες προσληψεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πλήρη εργασιακα δικαιώματα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα