Παρασκευή, 18.06.2021, 11:33 μμ

Πάτρα: Ο τοκετός της 16χρονης που τελικά είχε κορωνοϊο προκάλεσε πανικό – 10 άτομα σε καραντίνα

26.11.2020 / 21:28
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

 Η είδηση ότι μία 16χρονη νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, έκανε αίσθηση.

Όμως η ουσία της δεν ήταν αυτή, όπως φαίνεται. Η 16χρονη ήταν έγκυος και γέννησε με καισαρική ένα παιδάκι στην Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Και εκεί ακριβώς σήμανε συναγερμός στο ΠΓΝΠ. Το τεστ που έγινε στην 16χρονη πριν να μπει στο χειρουργείο βγήκε θετικό. Το αποτέλεσμα όμως αυτό βγήκε αργότερα όταν η νεαρή είχε ήδη γεννήσει και είχε μεταφερθεί στο δωμάτιο της. 

Στην Μαιευτική Κλινική στηρίχτηκαν προφανώς στο rapid τεστ που έβγαλε την 16χρονη ψευδώς αρνητική και έτσι δεν περίμεναν τα αποτελέσματα του μοριακού. 

Η είδηση ότι η νεαρή 16χρονη λεχώνα ήταν θετική στον κορωνοϊό μαθεύτηκε στο νοσοκομείο τουλάχιστον έξι ώρες αργότερα από την ώρα που βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις επαφές της. Έλλειψη επικοινωνίας εντός του νοσοκομείου; Κούραση;

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 10 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις δύο λεχώνες και τα μωρά τους που ήταν στο δωμάτιο μαζί με την 16χρονη για αρκετές ώρες μετά το χειρουργείο της.

Η 16χρονη είναι καλά στη υγεία της και νοσηλεύεται στη κλινική του κορωνοϊού. Όσο για το βρέφος διακομίστηκε στη ΜΕΘ Νεογνών. Το όλο θέμα και το λάθος που υπήρξε φανερώνει την κούραση των γιατρών και των εργαζομένων του ΠΓΝΠ που πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα