Πάτρα: Ο θάνατος των αδελφών στην Σμύρνης, ανοίγει συζητήσεις- Τουλγαρίδης: Χωρίς βοήθεια άλλες 400 παρόμοιες περιπτώσεις

06.07.2021 / 10:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
toulgaridis

Σοκάρουν τα στοιχεία στον απόηχο της ανεύρεσης το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου δύο νεκρών αδελφών σε διαμέρισμα της οδού Σμύρνης στην Πάτρα, τα οποία αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα, με τον μόνο άνθρωπο που τα φρόντιζε να είναι η ηλικιωμένη μητέρα τους η οποία τα “εγκατέλειψε’ όταν μπήκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινωνικού οργανισμού στο Δήμο Πατρέων Θ. Τουλγαρίδη, που μίλησε στον MAX FM και τον Γιάννη Γεωργόπουλο, η περίπτωση των δύο αδελφών είναι η μία από τις πολλές που υπάρχουν στην Πάτρα ως προς τη μέριμνα και τη φροντίδα ανθρώπων με ψυχολογικά και όχι μόνο προβλήματα, ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος της μηνιαίας φροντίδας του, εάν λειτουργούσε η πολιτεία ως όφειλε, αυτό δεν θα ξεπερνούσε τα 1000€.

Ο κ. Τουλγαρίδης αποκάλυψε επίσης, ότι ο Δήμος Πατρέων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” δέχεται κάθε μήνα 800 αιτήσεις αλλά από αυτές λόγω έλλειψης πόρων και προσωπικού μπορεί και καλύπτει μόνο τις μισές, με τις υπόλοιπες 400 περιπτώσεις να είναι χωρίς ουσιαστική βοήθεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα