Πάτρα: Ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών για την επίθεση στον Πρύτανη

15.11.2020 / 9:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 11

Σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αχαΐας αναφέρει τα εξής: «Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  Πριν από λίγες ημέρες όλοι μας είδαμε τις  φωτογραφίες που εμφανίζουν τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με περασμένη στον λαιμό του μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις» και  οι οποίες αναρτήθηκαν από τους αυτουργούς την Παρασκευή 30/10/2020 σε γνωστή ιστοσελίδα.

Οι εικόνες αυτές προκαλούν οργή και αποτροπιασμό σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και σε ολόκληρη την κοινωνία καθώς  η προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης του, μέσω του φωτογραφικού υλικού που οι ίδιοι οι δράστες δημοσίευσαν με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησαν οι Ναζί σε βάρος των Εβραίων και η χούντα των συνταγματαρχών κατά της νεολαίας, πρέπει να αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων όχι μόνο στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Ως  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντώνη, μια επίθεση αθλιότητας και βίας στον χώρο που, ιδανικά, αποτελεί το προπύργιο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, της ελεύθερης έκφρασης, του σεβασμού στη διαφορετική άποψη. Η απερίφραστη καταδίκη  αυτής της βαρβαρότητας αποτελεί υποχρέωση για τον κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο για τους εκπαιδευτικούς.

Τέτοιες πράξεις βίας μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, συνιστούν απειλή για την ίδια τη Δημοκρατία, διότι παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας στην έκφραση καθώς και τα δικαιώματα της ελευθερίας στην επιστήμη, την έρευνα και τη διδασκαλία.

Συνάδελφοι, η καταδίκη τους πρέπει να είναι ομόθυμη. Οφείλουμε όλοι να αντιδράσουμε, επιτέλους, στα φαινόμενα στοχοποίησης, βίας και ανομίας, να αντιδράσουμε σε όσους τρομοκρατούν, τραμπουκίζουν, προπηλακίζουν όποιους τολμούν να έχουν διαφορετική άποψη. Οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι, που επιχειρούν να μετατρέψουν για ακόμη μια φορά τα Πανεπιστήμια σε ορμητήρια ανομίας, καταπατώντας το ακαδημαϊκό άσυλο των ιδεών και της ελεύθερης έκφρασης, πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο σκοταδισμός δεν πρέπει να επικρατήσει και αυτή τη φορά. Η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών είναι στοιχειώδης υποχρέωση των αρχών της Πολιτείας. Η ακαδημαϊκή ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτη και η προστασία της χρέος όλων μας και πάνω απ’ όλα της πολιτείας. Τέλος στην ανοχή! Φτάνουν πια οι δικαιολογίες! Καλούμε την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές , να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εγγυηθούν την ασφάλεια όλων στον χώρο του Πανεπιστημίου και οδηγήσουν στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους αυτού του πρωτοφανούς για την εκπαιδευτική κοινότητα γεγονότος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα