Πάτρα: Ο Εμπορικός Σύλλογος μπροστάρης στις κινητοποιήσεις της 6ης του Μάη

05.05.2021 / 21:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 15

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει τα εξής:  «Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Η Πρωτομαγιά είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αγώνα για δικαιοσύνη ενάντια στην εκμετάλλευση, τους πολέμους, τη φτώχεια, την ανεργία.

Στην σημερινή συγκυρία και ενώ η κοινωνία μας βιώνει μια πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική και οικονομική κρίση δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες βρίσκονται στο στόχαστρο πολιτικών που εξυπηρετούν ξένα προς την πλειοψηφία της κοινωνίας συμφέροντα. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια κατάργησης του 8ωρου με «έξυπνα» 10ωρα  όπως και της θεσμοθέτησης των ελαστικών μορφών εργασίας. Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων ευνοεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων. Οι μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις εκ φύσεως έχουν σταθερές και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι σε αυτές είναι πολύτιμοι συνεργάτες και όχι αναλώσιμα υλικά.

Η πανδημία του covid-19 επέφερε βαρύ πλήγμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στο εισόδημα των πολιτών και εκτόξευσε την ανεργία. Είναι αναγκαίο αντί να προωθούνται αντεργατικοί και αντικοινωνικοί νόμοι να παρθούν από την κυβέρνηση γενναία μέτρα για την στήριξη της απασχόλησης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τον κορμό της Ελληνικής Οικονομίας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης 6 Μαΐου που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία τους.

Ο εμπορικός κόσμος και οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε σε έναν διαρκή αγώνα, διεκδικώντας ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον για την κοινωνία μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα