Πάτρα: O αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στη συγκέντρωση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο (φωτό)

06.12.2023 / 11:53
IMG_9088

Σωματεία και Σύλλογοι Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολουμένων της Πάτρας, μεταξύ των οποίων η  ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο ΣΚΕΑΝΑ, Σωματεία ΤΑΧΙ κ.α. πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και   Οικονομικών Διονύσης Πλέσσας, ο οποίος ήταν παρών στην συνάντηση της αντιπροσωπείας των απεργών με τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, ενώ απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, ανέφερε:

«Η Δημοτική Αρχή στέκεται στο πλευρό σας. Στο πλευρό των αγωνιζομένων αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών,  των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, που με το φορολογικό αυτό νομοσχέδιο η κυβέρνηση θέλει να τους αφανίσει  προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων και να γίνουν υπάλληλοι τους

Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει φοροδιαφυγή από μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους, τους οποίους και πριμοδοτεί με φοροαπαλλαγές, παρά μόνο από τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και επιστήμονες. Επιταχύνει έτσι, την κυριαρχία των μεγάλων εταιρειών, όπως και των δικηγορικών μεγαλοεταιρειών.

Επιταχύνει την κυριαρχία αλυσίδων πολυκαταστημάτων σε βάρος του εμπορικού κόσμου της χώρας και των αυτοαπασχολούμενων γενικά, σε συνέχεια της άλωσης της αγοράς από τις πολυεθνικές.

Είναι προκλητική αυτή η κυβερνητική πολιτική η οποία είναι σταθερά προσηλωμένη στην κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των αυτοαπασσχολούμενων επαγγελματιών και μικρών ΕΒΕ.

Πάτρα: O αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στη συγκέντρωση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο (φωτό) 4
Πάτρα: O αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στη συγκέντρωση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο (φωτό) 5
Πάτρα: O αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας στη συγκέντρωση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο (φωτό) 6

Τα μέτρα αυτά είναι συνέχεια των φορολογικών χαρατσιών που και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν επιβάλλει στους κλάδους αυτούς. Παράλληλα,  όλα τα κόμματα που μιλούν για φοροδιαφυγή είναι συνένοχα για τη φοροασυλία των εφοπλιστών, του τραπεζικού κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων.

Το νέο νομοσχέδιο σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών και επιστημόνων.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται δίπλα σας με κάθε μέσο στον αγώνα σας για υπεράσπιση του εισοδήματος με κατάργηση όλων των αντιλαϊκών διατάξεων του φορολογικού.

Πρέπει να υπάρξει επίσης κοινός αγώνας, αυτοαπασχολούμενων και μισθωτών, για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νομοθετημάτων,  στο πλαίσιο  και του διεκδικητικού πλαισίου των συγκεκριμένων  Επαγγελματικών Συλλόγων.

Το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί και σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε μαζί σας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα