Πάτρα: Νέα συγκέντρωση μουσικών σήμερα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

09.09.2021 / 10:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fpeorbiogh5ec4cc0a4b636

Σε κινητοποιήσεις προχωρά το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Δυτικής Ελλάδος, με αφορμή τα μέτρα που θα ισχύσουν τον φετινό χειμώνα κατά του κορωνοϊού, τα οποία θα τους στερήσουν για ακόμη μία σεζόν το μεροκάματο. Οι επαγγελματίες μουσικοί προχωρούν σήμερα στις 11 το πρωί σε κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αναφέροντας:

«Πριν καν ανοίξουν οι χώροι εστίασης και διασκέδασης και ψυχαγωγίας γνωρίζουμε ότι και αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλους μας. Λιγότερα μαγαζιά θα ανοίξουν για λιγότερες μέρες, με πίεση για μικρότερα μεροκάματα για τους συναδέλφους.

Οι μουσικοί όχι μόνο δεν βρήκαμε μετά από τόσους μήνες ανεργίας την ευκαιρία να ζήσουμε από τη δουλειά μας, αλλά χαρακτηριστήκαμε και ο βασικός παράγοντας διάδοσης της μόλυνσης. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε ένα χειμώνα που θα χαρακτηριστεί από την υπολειτουργία των χώρων εργασίας μας και τις μεγάλες πιέσεις για να μειωθούν ακόμα περισσότερο οι αμοιβές μας.
Απαιτούμε:
-Συνέχιση της επιδότησης μέσω του Μητρώου Καλλιτεχνών (και αυτών που γράφτηκαν μετά τις 10/1), από τον Ιούνιο και για όσο διάστημα το επάγγελμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.
-Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τα Τέλη Κυκλοφορίας.
-Να υπολογισθούν τα ένσημα από το επίδομα, μέσω Μητρώου, με βεβαίωση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για κάθε εργαζόμενο, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλιστική κάλυψη όλων, αλλά και η επιδότηση ανεργίας και η παροχή του εποχικού βοηθήματος.
-Μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους».
ΡΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ
Κατεβάζουν ρολά τα γυμναστήρια την ερχόμενη Δευτέρα στην Αχαΐα- Διαμαρτύρονται για τα μέτρα
Κατεβάζουν ρολά τα γυμναστήρια την ερχόμ…

Τα γυμναστήρια της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά έως τις 17:00 μετά από απόφαση του Συλλόγου ιδιοκτητών γυμναστηρίων νομού Αχαΐας. Παράλληλα αποφασίστηκε να αποσταλεί υπόμνημα στο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και στους βουλευτές Αχαΐας, που να εξηγεί τους λόγους που αυτή η απόφαση είναι καταστροφική για τα γυμναστήρια και να ζητά την στήριξη τους.
«Το πλήγμα και η οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα γυμναστήρια κατά την διάρκεια της δεκάμηνης υποχρεωτικής αναστολής λειτουργείας είναι το πιο οδυνηρό από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Μέσα σε 1 με 1⁄2 χρόνο χάσαμε δύο περιόδους αιχμής προσέλευσης πελατών (Άνοιξη 2020 και 2021). Ανοίξαμε την χειρότερη εποχή για εμάς (καλοκαίρι) με πολύ σκληρά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία περιορίζουν σημαντικά την προσέλευση του κοινού», τονίζουν και ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του περιορισμού και να στηρίξει με νέα μέτρα τα γυμναστήρια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα