Πάτρα: Νέα κινητοποιήση υγειονομικών στην 6η ΥΠΕ

13.10.2021 / 11:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
245527536_223879446397814_3888439023125012984_n-ink

Νέα κινητοποιήση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποιείται έξωθεν της 6ης ΥΠΕ. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περί τους 80 υγειονομικούς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τις αναστολές εργασίας.
Παράλληλα για σήμερα έχει αποφασιστει και 3ωρη Στάση Εργασίας.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Οι καταστάσεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς μας, εiτε λόγω covid, είτε λόγω των ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ, είτε διάφορων άλλων Διοικητικών επιλογών και πρακτικών, επιεικώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι δύσκολη έως τραγική.
Η υπερεντατικοποίηση της δουλειάς και η πίεση που βιώνουν καθημερινά οι Συνάδελφοι μας στους χώρους δουλειάς, φαίνεται μέσα από τα πάρα πολλά οφειλόμενα ρεπό, τις οφειλόμενες άδειες, τις μειωμένες – τις οριακές καλύψεις των βαρδιών και βεβαίως την συρρικνωμένη λειτουργία αρκετών τμημάτων και υπηρεσιών των κλινικών, την απαράδεκτη λειτουργία των χειρουργείων και όχι μόνον.
Ζητήματα για τα οποία η Διοίκηση αποφεύγει τον σχετικό διάλογο. Δεν ανταποκρίνεται, παρά την υποχρέωσή της, στα συνεχή σχετικά αιτήματά μας που εκκρεμούν από την 28/9/21 (έγγραφο 143/28.7.21), ακόμη και από την 20/7/21 ( έγγραφο.94/20.7.21).
Πέρα από τα προαναφερόμενα υπαρκτά και μάλιστα σοβαρά προβλήματα που είναι έντονα καθημερινά, τα οποία δεν ξέρουμε πόσο θα τα αντέξουμε, υπάρχουν και άλλα ζητήματα και χρόνια προβλήματα για τα οποία ΔΕΝ ΜΙΛΑ κανένας τους στην κυβέρνηση, ούτε ο Πρωθυπουργός, που στην Έκθεση Θεσσαλονίκης ξέχασε ότι υπάρχουν οι πολεμιστές ενάντια στη Πανδημία του covid, όπως μας αποκαλούσαν. Ούτε λέξη για την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, αν και η Επιτροπή κατέληξε θετικά στο πόρισμά της εδώ και 8 μήνες. Ξέχασε τις δεσμεύσεις του για χορήγηση υγειονομικού επιδόματος, για την αύξηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, για αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά του 13ου-14ου Μισθού, για τους μαχητές της πρώτης γραμμής.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Αποδείχθηκε περίτρανα, ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για την υποχρεωτικότητα του Εμβολιασμού των Υγειονομικών, πάρθηκε για να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες για την μέχρι τώρα διαχείριση της Πανδημίας, τη πλήρη κατάρρευση του Εμβολιαστικού Προγράμματος, την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και της ΠΦΥ, τη υλοποίηση των Ιδιωτικοποιήσεων και όχι μόνον.
Τα επιχειρησιακά σχέδια λειτουργίας των Νοσοκομείων μετά τις Αναστολές που επεξεργάστηκαν τον Αύγουστο αποκαλύπτουν τις πραγματικές κυβερνητικές προθέσεις, που είναι:. η επιστροφή των εργολάβων σε όλες τις υπηρεσίες (και στο νοσηλευτικό, ιατρικό προσωπικό), συγχώνευση – κατάργηση υγειονομικών μονάδων, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, μετακινήσεις υπαλλήλων, περικοπή αδειών και repo. Ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης ( με οφειλές πάνω από 1 ΔΙΣ..)
Στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης είναι επίσης και η συρρίκνωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπου δεν θα συνηγορήσουμε, όπως και η ΠΟΕΔΗΝ, που δεν θα συμμετάσχει σε κανένα είδους ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, δεν θα εφαρμόσει το νόμο περί κινητοποιήσεων και απεργιών, δεν θα εγγραφεί στο ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ. Το ίδιο καλεί να πράξουν και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, δεν μας μένει τίποτε άλλο πέρα από τον δρόμο του αγώνα, όπου καλούμε ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους να δίνουν κάθε φορά δυναμικό παρών.
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους σε ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην προαναφερόμενη ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 13.10.21, αλλά και αυτής στις 21/10/13, όπου ΕΝΩΤΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Ανάκληση άμεσα όλων των Αναστολών Εργασίας, ΟΛΩΝ των Συναδέλφων μας.
• Να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, συρρίκνωση, κλείσιμο Νοσοκομείων, Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων.
• Ένταξη επιτέλους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
• Αυξήσεις των Μισθών μας-Υγειονομικό Επίδομα- Επαναφορά του 13ου -14ου Μισθού
• Να μονιμοποιηθούν ΟΛΟΙ οι Συμβασιούχοι και να σταματήσει η ομηρεία τους.
• Να μην επανέλθουν οι εργολάβοι, απαιτώντας παράλληλα την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που υπηρετούν με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
• ΟΧΙ στην συρρίκνωση των Συνδικαλιστικών και Εργασιακών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Από τα χειροκροτήματα, την αποθέωση την Άνοιξη του έτους 2020 περάσαμε στη στοχοποίηση μας μέσω των εμβολιασμών, για άλλους σκοπούς και στόχους
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΤΕΤΑΡΤΗΣ 13.10.21
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ είναι ΚΟΙΝΑ-ΑΓΓΙΖΟΥΝ κ΄ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ

    ΤΕΤΑΡΤΗ  13  ΟΚΤΩΒΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΗΜΕΡΑ  ΔΡΑΣΗΣ     

   Ενάντια  στις  Συγχωνεύσεις – Καταργήσεις  Υγειονομικών μονάδων – Δομών της χώρας.

                με 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  στις ωρες 10:00 – 13:00   

          ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10:00 στην ΠΥΛΗ και στις 11:00 στην 6η Υ.Πε.

με αίτημα: Την ΠΛΗΡΗ επαναλειτουργία του Νοσοκομείου μας, τον χωροταξικό επανασχεδιασμό του και ΑΜΕΣΑ την ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ για πλήρη ανάπτυξη του Οργανισμού.

     και στις 12:30-14:30 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μπροστά από το Σωματείο

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα